COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

23.12.2004

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc a avut astazi o întâlnire cu directorul si cu alti reprezentanti ai firmei italiene Copra, care se ocupa, de peste 30 de ani, în principal de servicii de alimentatie publica, inclusiv pentru cantinele scolilor, caselor de copii sau de batrâni. Intentia Copra este ca la începutul anului viitor sa înfiinteze în Timis o societate comerciala.

Discutiile au vizat posibilitatile de colaborare, context în care presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc a subliniat dorinta de a creste calitatea serviciilor administrative (curatenie, alimentatie) din cadrul caminelor de batrâni si a caselor de copii din judet, concomitent cu scaderea costur ilor, care sunt foarte mari.

Numai pentru Caminul de la Gavojdia, CJT a alocat, în acest an, circa 38 de miliarde de lei. De aceea, liderul CJT le -a propus reprezentantilor Copra ca la începutul lunii februarie, dupa înfiintarea acestei societati în Timisoara, sa aiba loc o noua discutie. Atunci urmeaza sa se analizeze, pe de o parte, serviciile oferite în prezent la casele de batrâni si copii (si costurile aferente) si, pe de alta parte, serviciile pe care Copra le-ar putea furniza si preturile acestor servicii.

"Vom lua ca exemplu un camin de batrâni sau o casa de copii, unde vom pune în practica un proiect pilot si, în functie de rezultat, vom lua decizia daca extindem aceasta noua strategie la nivelul întregului judet" a precizat Constantin Ostaficiuc.

în Monitorul Oficial 1.152 din 6 decembrie a fost publicata Ordonanta de Urgenta pentru modificarea art. 4 din Legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.

Astfel, presedintii de consilii judetene vor emite, cu avizul primarilor, autorizatii de construire pentru lucrarile care se executa pe terenuri care depasesc limita unei unitati administrativ-teritoriale si în extravilanul comunelor.

De asemenea, primarii vor autoriza constructiile reprezentând monumente istorice.

Legea 50/1991 a fost modificata în decembrie 2003 printr-o noua Lege nr. 401, care a intrat în vigoare la începutul anului 2004, si prin care autorizarea lucrarilor de constructii la monumente istorice si în zona de protectie a acestora a intrat în competenta consiliilor judetene.

Prin Ordonanta de Urgenta nr. 122 din 24 noiembrie 2004, autorizarea lucrarilor la monumentele istorice a trecut din nou în competenta primariilor.