COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

23.11.2005

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a avut astăzi o întrevedere cu noul ambasador al Italiei la Bucureşti, Excelenţa Sa, Daniele Mancini şi cu consulul general la Timişoara, Francesco Catania.

Cu acest prilej, preşedintele CJT a amintit colaborarea foarte bună care a fost stabilită între Timiş şi regiuni din Italia, printre care Rimini, Piemonte, Veneto sau Pordenone. "Intenţionăm ca la sfârşitul lunii ianuarie - începutul lui februarie 2006 să semnăm un nou acord cu Provincia Veneto, cu care avem o colaborare foarte bună în domeniul sanitar. Dorim să extindem aceste relaţii şi în alte arii de activitate, precum administraţie, economie, cultură", a subliniat Constantin Ostaficiuc.

De altfel, la evenimentul de semnare a acestui protocol a fost invitat şi noul ambasador al Italiei, care a primit cu deosebită plăcere această invitaţie de a fi prezent la Timişoara.

în afara relaţiilor stabilite pe bază de protocol, există şi colaborări punctuale, pe proiecte, cum este cea cu Sicilia, datorită căreia s-a realizat o bază de date complexă despre judeţul Timiş.

"Săptămâna trecută, când i-am prezentat preşedintelui României, domnului Traian Băsescu, scrisorile de acreditare, i-am spus că prima vizită pe care o voi face în calitate de ambasador, va fi la Timişoara, care consider că este un model, care poate fi extins la nivelul întregii ţări", a precizat Excelenţa sa, Daniele Mancini.

Ambasadorul Italiei s-a mai referit la prezenţa numeroasă a investitorilor italieni în judeţul Timiş, atât a întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi a marilor afaceri şi a băncilor.

în plus, Excelenţa Sa a prezentat intenţia de a deschide, cât mai curând, un Centru cultural italian la Timişoara.

în perioada 24-25 noiembrie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Liviu Borha va participa la şedinţa Adunării Regiunilor Europei (ARE), care va avea loc la Strasbourg.

Principalele tematici care vor fi abordate în cadrul acestei şedinţe vizează: strategiile europene de inovare, competitivitatea regiunilor europene, viziunea politică privind regiunile.

Tot cu acest prilej, va avea loc festivitatea de premiere a celei mai prietenoase regiuni pentru tineret, dar şi aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea ARE.