COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

22.05.2007

Preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc şi reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Timiş au avut astăzi, în Sala Verde, o întrevedere cu Roberto Panizzo şi Fabrizio Spadotto, din partea Consiliului Regional Friuli Venezia Giulia - Direcţia Servicii Sociale.

 Intalnire CJT-DASPC cu Reprezentanti Consiliul regional  Friuli Venetia Giulia

Tematica acestei întâlniri a constituit-o realizarea, în colaborare de către Timiş şi alte regiuni europene, printre care Friuli Venezia Giulia, a unui proiect în domeniul sănătăţii şi al protecţiei sociale. De altfel, în cursul zilei de astăzi au loc discuţii între reprezentanţii acestei regiuni italiene şi cei ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului, pentru definirea termenilor cooperării şi a activităţilor proiectului.

"Cred că acest proiect, din domeniul sănătăţii, va putea ulterior fi extins, astfel încât între Timiş şi Friuli Venezia să semnăm un acord de parteneriat general, care să includă toate domeniile: administraţie, cultură, social, etc. Tot pornind de la o cooperare în sectorul social, am dezvoltat, un parteneriat cu regiunea Veneto, de exemplu", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Sala de Consiliu a Palatului Administrativ a găzduit astăzi Adunarea generală a asociaţilor Societăţii de Utilitate Publică a DKMT, ocazie cu care au fost aprobate  raportul contabil privind evaluarea bilanţului, raportul de utilitate publică şi bilanţul pe anul 2006.

Adunarea generală a asociaţilor Societăţii de Utilitate Publică a DKMT

Totodată, a fost făcută o prezentare a proiectelor aflate în desfăşurare, printre care - Centrul de Informaţii Regionale ERIC,  creat din fonduri ale Programului INTERREG IIIA / Phare CBC Ungaria - România şi Programul de Vecinătate Ungaria "“ Serbia şi Muntenegru. Astfel, prin pagina de web www.ericinfo.eu sunt oferite informaţii diverse privind cooperarea euroregională.

Alte două proiecte în derulare se referă la realizarea unor trasee turistice tematice în Euroregiunea DKMT şi la programul de acţiune comunitară în domeniul protecţiei civile "Siguranţă fără frontiere".

Proiectul privind constituirea unei echipe de intervenţii pentru gestionarea în comun a problemelor legate de inundaţii, depus de Societatea de Utilitate Publică a DKMT-ului a fost jurizat şi a primit finanţare din partea Uniunii Europene.  "Ieri a avut loc lansarea oficială a unui alt proiect şi anume "Centru regional şi transfrontalier de prevenire şi intervenţie în caz de inundaţii",  care are o valoare totală de 850.000 euro", a subliniat CJT. "Este important faptul că am iniţiat trei proiecte în domeniul protecţiei în caz de catastrofe naturale. Aceasta, pentru că am dorit să identificăm 3 surse de finanţare, pentru asigurarea unei bune intervenţii la nivelul întregii Euroregiuni", a mai spus preşedintele CJT.

Un alt proiect vizează,  aşa cum a precizat  directorul executiv al Societăţii de Utilitate Publică, Csókási Eszter, realizarea unui card de asigurări de sănătate la nivelul DKMT.

S-a convenit ca în cazul deschiderii Reprezentanţei DKMT la Bruxelles, o decizie să fie luată în data de 2 iunie, când va avea loc Adunarea Generală a Euroregiunii.