COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

22.05.2006

Astăzi, de la ora 14.00, va avea loc şedinţa Comisiei pentru sănătate şi protecţie socială, pe ordinea de zi fiind incluse următoarele puncte:

1. Referat şi proiect de hotărâre privind prelungirea unor contracte de închiriere precum şi de dare în folosinţă a unor spaţii din domeniul public şi privat al judeţului Timiş

2. Rectificarea listei de investiţii a bugetului propriu al CJT pe anul 2006

3. Diverse.

Mâine, începând cu ora 10.00, se va desfăşura şedinţa Comisiei pentru administraţie publică locală, cu următoarea ordine de zi:

1. Referat şi proiect de hotărâre privind prelungirea unor contracte de închiriere precum şi de dare în folosinţă a unor spaţii din domeniul public şi privat al judeţului Timiş

2. Referat şi proiect de hotărâre privind însuşirea propunerii de abrogare a unor poziţii din inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al judeţului Timiş

3. Referat şi proiect de hotărâre privind aprobarea reglementărilor urbanistice şi criterii obligatorii pentru stabilirea amplasamentelor fermelor de suine în extravilanul unităţilor administrative - teritoriale din judeţul Timiş

4. Referat şi proiect de hotărâre privind numirea directorului la Muzeul Banatului Timişoara

5. Referat şi proiect de hotărâre privind propunerea de modificare a numărului şi structurii personalului nedidactic din învăţământul special

6. Rectificarea listei de investiţii a bugetului propriu a CJT pe anul 2006

7. Referat şi proiect de hotărâre privind propunerea de aprobare a tarifelor pentru unele servicii de interes judeţean (Muzeul Satului Bănăţean)

8. Diverse.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Liviu Borha şi directorul ADETIM, Sergiu Bălaşa, au avut, în perioada 18-19 mai, în Italia, la Veneţia, întrevederi cu autorităţile regionale Veneto, pe tema proiectului "Growing Together". De asemenea, au luat parte la o conferinţă internaţională, în cadrul căreia au fost prezentate şi discutate tematici legale de strategia de gestiune a mediului sau experienţa regiunii Veneto în domeniul mediului.

Cu acest prilej, vicepreşedintele CJT, Liviu Borha a făcut o scurtă prezentare a judeţului Timiş. De asemenea, reprezentanţii CJT-ADETIM şi un consultant de la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor din România, au prezentat condiţiile cadru în ţara noastră pentru programul european "Natura 2000", dar şi stadiul proiectului "Growing Together", care se realizează în parteneriat de către CJT-ADETIM şi regiunea Veneto.

S-a mai discutat despre continuarea colaborării Timiş-Veneto şi dezvoltarea de proiecte, precum cel vizând managementul zonelor de interes comunitar din judeţul nostru, pentru care sunt necesare măsuri de protecţia mediului.

Aceasta, în condiţiile în care regiunea Veneto are experienţă în dezvoltarea de proiecte de acest tip (în domeniul protecţiei mediului, agriculturii şi producţiei agricole biologice), unele dintre acestea fiind realizate în parteneriat cu instituţii din Marea Britanie.

De asemenea, primarul localităţii Arqua Petrarca a propus realizarea unei înfrăţiri cu o comună din judeţul Timiş. De aceea, în perioada următoare, o delegaţie reprezentând respectiva localitate va veni în Timiş, pentru discuţii cu autorităţile locale.

în perioada 26-28 mai, va avea loc, în organizarea CJT, Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş şi Muzeului Satului Bănăţean "Festivalul de etno-jazz", susţinut de formaţia "Mark Vella" din Belgia, dar şi de formaţii de instrumentişti populari (profesionişti şi amatori) din Buziaş şi Făget şi Ansamblul "Banatul".

Programul manifestării este următorul:

- 26.05, ora 18.00 - Buziaş (Casa de cultură)

- 27.05, ora 11.00 - Timişoara, Curtea franciscană de la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş

- 27.05, ora 18.00 - Timişoara, Muzeul Satului Bănăţean

- 28.05, ora 17.00 - Făget, Sala Fundaţia Augusta

Vineri, 26 mai, de la ora 12.00, în holul de la etajul 2 al Palatului Administrativ va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură a artiştilor plastici Radovan Jokic şi Tadije Janicica din Novi Sad. Manifestarea este organizată de CJT şi Consulatul General al Serbiei şi Muntenegrului la Timişoara.