COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

22.02.2007

Sunt surprins de poziţia exprimată de primarul municipiului Timişoara, dl. Gheorghe Ciuhandu, vis-a-vis de colaborarea cu Consiliul Judeţean Timiş.

Mă mir că Domnia Sa abia acum a aflat că se va construi o autostradă, care va trece prin apropierea Timişoarei şi că abia acum îşi manifestă interesul faţă de proiect.

Această problemă este în discuţie de mai mulţi ani şi a devenit o prioritate pentru Consiliul Judeţean Timiş şi Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.

Primăria Timişoara a fost invitată spre consultare în stabilirea traseului autostrăzii, iar primarul şi colectivul tehnic de la Primărie, împreună cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, CJT şi proiectantul lucrării şi-au dat acordul clar pentru întregul traseu.

Nu ştiu din ce interese, apărute pe neaşteptate, dl. primar a făcut publică, astăzi, o asemenea poziţie, care nu corespunde realităţii şi care ar putea fi interpretată ca o încercare de blocare a întregii investiţii.

Ca dovadă a faptului că există deschidere a CJT către dialog cu toţi factorii interesaţi în realizarea obiectivelor benefice comunităţii, colectivul tehnic şi comisia de urbanism din CJT au decis reanalizarea opţiunilor exprimate de executivul Primăriei.

Sper ca în urma discuţiilor dintre reprezentanţii CJT şi ai Primăriei Timişoara, care au avut loc astăzi, dar şi a întâlnirilor viitoare pe această temă, să nu mai apară astfel de neînţelegeri, care ar putea duce la amânarea, fără motiv, a construcţiei autostrăzii, necesară atât locuitorilor municipiului Timişoara, cât şi tuturor timişenilor.

Este surprinzător, totuşi că abia acum edilul municipiului Timişoara a aflat de existenţa proiectului vizând realizarea autostrăzii.

Totodată, sper ca primarul Timişoarei să nu fie la fel de surprins, în 12 martie - data la care a fost programată licitaţia pentru execuţia lucrărilor de la Bastionul Cetăţii "“ de existenţa acestui proiect, întocmit, de fapt, de către administraţia timişeană şi timişoreană.

Consiliul Judeţean Timiş a mizat întotdeauna pe ideea de colaborare, mai ales cu municipalitatea timişoreană, chiar şi atunci când am avut divergenţe de natură patrimonială, care ne-au dus, din păcate, până în instanţă, cum ar fi cazul Stadionului "Dan Păltinişanu" şi al Aviaţiei Utilitare.