COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

21.12.2005

Mâine, începând de la ora 14.00, în Sala Verde va avea loc o conferinţă de presă susţinută de Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs, JTI România, Cristina Guseth, director Freedom House şi reprezentanţi ai CJT, de la Direcţia de Urbanism. Conferinţa de presă este ocazionată de finalizarea celor 6 case "adoptate" de Freedom House.

Freedom House România a decis, în luna septembrie, să se alăture programul CJT "Adoptă o casă". Astfel, cu sprijinul financiar al companiilor: JTI (prin Fundaţia JTI), Farmexim şi Unicredit au fost reconstruite un număr de 6 case pentru familii sinistrate din Otelec şi Ionel.

Proiectul a fost coordonat de către Freedom House România, care a colaborat direct cu Consiliul Judeţean Timiş. Este pentru prima dată când Freedom House se implică întrun program din sfera socială.

Compania JTI România, principalul finanţator, a contribuit cu suma de 100.000 USD. Ulterior, s-au alăturat acestei iniţiative companiile Unicredit, care a donat suma de 30.000 euro şi Farmexim, cu 15.000 euro. "Contribuţia adusă la reconstrucţia caselor din zonele sinistrate din Timiş se înscrie în eforturile JTI pentru sprijinirea persoanelor defavorizate. Ca de fiecare dată, compania a răspuns cu promptitudine nevoilor comunităţii locale, aşa cum a făcut-o în ultimii şapte ani prin programele sociale pe care le dezvoltă", a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs JTI Romania, reprezentantul Fundaţiei JTI.

în 23 decembrie va avea loc manifestarea tradiţională intitulată "Alaiul colindătorilor". Alaiul porneşte la ora 10.30 de la Centrul pentru Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, colindătorii urmând ca la ora 11.00 să fie la sediul Consiliului Judeţean, de unde pleacă la Mitropolia Banatului, în Piaţa Revoluţiei şi apoi, o parte din colindători, la Iulius Mall.

Participă: Ansamblul folcloric "Banatul", "Izvoraşul" din Buziaş, Fanfara din Giroc, Fanfara "Pro Amicitia" şi dubaşii din Făget, Sinteşti, Margina, Curtea, Româneşti, Corul din Jimbolia, Corul din Orţişoara, etc.