COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

21.09.2005

Consiliul Judeţean Timiş va organiza, în data de 23 septembrie, începând cu ora 11.00, în Sala Verde, o întâlnire care are ca scop prezentarea şi dezbaterea conceptului de "Management financiar la nivelul Consiliului Judeţean Timiş şi al comunităţilor locale pe bază de programe şi proiecte".

Proiectul de elaborare a acestui concept se realizează în cadrul Programului pilot de gestionare a fondurilor locale prin management financiar, pe bază de programe şi proiecte, finanţat de Uniunea Europeană cu 20.000 de euro, prin Phare 2002.

Obiectivele acestui proiect sunt:

  • dezvoltarea şi implementarea, la nivelul administraţiei publice judeţene şi locale din Timiş, a unui program pilot de gestionare a fondurilor locale, prin management financiar pe bază de programe şi proiecte, în contextul aplicării conceptelor de descentralizare şi autonomie locală
  • perfecţionarea profesională a funcţionarilor publici şi promotorilor locali în aspecte vizând mecanismele şi procedurile de gestionare a fondurilor

în cadrul activităţilor proiectului, au fost organizate 3 workshop-uri, cu scopul elaborării conceptului de management financiar la nivelul CJT şi al comunităţilor locale.

La dezbaterea din 23 septembrie au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai CJ Timiş, ai administraţiilor publice locale, funcţionari publici şi reprezentanţi din cadrul Grupului de Modernizatori ai Administraţiei Publice şi Internelor.

Cu acest prilej, vor fi prezentate rezultatele obţinute până acum în cadrul proiectului, aspectele teoretice ale conceptului de management financiar, sinteza propunerilor echipei de management a proiectului, instrumentele informatice care vor fi utilizate.

După evaluare, rezultatele dezbaterilor din cadrul Forumului vor sta la baza definitivării conceptului propus de echipa de proiect şi a procedurii de achiziţionare a aplicaţiei informatice ce va constitui programul pilot de implementare a conceptului în 10 administraţii locale din judeţul Timiş, urmând ca în cazul unor rezultate favorabile acesta să fie generalizat la nivelul întregului judeţ.

Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Ostaficiuc, a avut întrevederi cu reprezentanţii a două firme străine, interesate să investească în Timiş.

Astfel, directorul general al societăţii japoneze SOL-PLUS a precizat că peste 6 săptămâni va deschide o fabrică de produse din mase plastice.

Cea de-a doua întrevedere a liderului CJT a fost cu managerul societăţii olandeze OCE Software, Matthias Muh, care a deschis o firmă de IT în Timişoara.