Comunicat de presa

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

21.05.2010


Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, şi prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, vor avea în 25 mai, de la ora 10.00, în Sala Verde a Palatului Administrativ, o întrevedere cu Susanne Kastner, ex-vicepreşedinte al Bundestagului german, preşedinte al Comisiei de apărare, preşedinte al Grupului Parlamentar de Prietenie Româno-German, al Forumului Româno-German şi Asociaţiei „Rumanien-Soforthilfe”. La întâlnire va lua parte şi consulul general al Germaniei la Timişoara, Klaus Brennecke.
 


În data de 25 mai, de la ora 11.00, în Sala Mare a Palatului Administrativ, va avea loc lansarea broşurii intitulate „Finanţări europene şi româneşti complementare”, care a fost deja prezentată în judeţele Arad şi Caraş-Severin. Lucrarea este realizată de Iosif Matula, deputat în Parlamentul European, cu sprijinul PPE şi în colaborare cu Gheorghe Falcă, preşedintele Asociaţiilor municipiilor din România.
La lansare au fost invitaţi să ia parte primari, reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale şi ai instituţiilor de cultură din Timiş.
 

Ca în fiecare an, Consiliul Judeţean Timiş organizează la sfârşitul lunii mai tradiţionala manifestare intitulată „Zilele Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa”.
Astfel, în perioada 27-30 mai, la Aerodromul Cioca va fi dat startul unui concurs de baloane cu aer cald - „Cupa Carpatia” - la care se aşteaptă participarea a 23 de echipaje din mai multe ţări din Bazinul Carpatic (Ungaria, România, Serbia şi Austria). Sunt planificate zboruri ale baloanelor în zona oraşelor Timişoara şi Sânnicolau Mare, până la înălţimea de 1300 m, în primele 3 ore după răsăritul soarelui şi în ultimele 3 ore înainte de apus.
În zona unde se întâlnesc graniţele României, Serbiei şi Ungariei - va debuta sâmbătă, 29 mai, cu intonarea Odei Bucuriei, tradiţionala manifestare de la Triplex Confinium, loc unde se va desfăşura şi Crosul DKMT la care vor lua parte 60 de elevi români, maghiari şi sârbi. În acest an, Timişul este gazda evenimentelor şi, de aceea, Adunarea Generală a Cooperării Euroregiunale se va desfăşura la Castelul Nako din Sânnicolau Mare. Atât în 29, cât şi în 30 mai, în localităţile Beba Veche, Kubekhaza şi Majdan-Rabe vor avea loc spectacole folclorice şi competiţii sportive.  De altfel, doar în perioada 29-30 mai, între 10.00 şi 18.00 (ora României), vor fi deschise graniţele între ţara noastră, Serbia şi Ungaria.
Tot în cadrul "Zilelor Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa" se va desfăşura şi evenimentul automobilistic intitulat "Cupa DKMT", cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş şi organizat de Clubul Sportiv "TimRacing" şi care va avea loc sâmbătă 29 mai, în centrul localităţii Sânnicolau MAre, pe un circuit de 2km, integral din asfalt. Atât startul, cât şi sosirea vor fi în zona Primăriei oraşului. În 6 iunie, la Muzeul Satului Bănăţean  se va desfăşura cea de-a 17-a ediţie a Festivalului etniilor.
Cel din urmă eveniment, din punct de vedere cronologic, al Zilelor Euroregiunii este mitingul aviatic, care se va desfăşura în 12 iunie la Aeroportul Cioca şi care a ajuns la cea de-a IV-a ediţie. La miting participă lotul naţional de paraşutişti şi acrobaţii aeriene, o escadrilă de elicoptere militare, precum şi o escadrilă de baloane.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a emis dispoziţia de convocare a CJT în şedinţă ordinară, care va avea loc în data de 31 mai, de la ora 10.00, la sediul Palatului Administrativ. Ordinea de zi a şedinţei este următoarea:
1.Întrebări, interpelări
2.Proiect de hotărâre privind aprobarea promovării proiectului de investiţie „Reabilitarea/modernizarea locuinţei protejate DINU” şi a contractării documentaţiei tehnico-economice a investiţiei
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Muzeului Banatului la proiectul de investiţie „Înapoi la natură – protejarea şi prezentarea comună a  valorilor noastre naturale”
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea „Programului integrat de gestionare a calităţii aerului pentru Aglomerarea Timişoara, Comuna Remetea Mare şi Comuna Şag din judeţul Timiş”
5. Proiect de hotărâre privind solicitarea trecerii unui imobil din domeniul public al Statului în domeniul public al judeţului Timiş
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii unei construcţii din domeniul public în domeniul privat al judeţului Timiş în vederea demolării
7. Proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită  unor spaţii către Fundaţia „SANCTA MARIA HILFE” Timişoara
8. Proiect de hotărâre privind darea în folosinţă a unor autovehicule către S.C.C.C.C. Serviciul Civil UNIGLOBUS România
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de cheltuieli pentru persoana adultă cu handicap din centrele rezidenţiale aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş
10. Proiect de hotărâre privind modificarea componenţei Comisiei judeţene pentru reconstituirea vechimii în muncă
11. Proiect de hotărâre pentru completarea Hotărârii CJT nr. 32/2010 privind finanţarea unor structuri sportive
12. Proiect de hotărâre privind prelungirea Protocolului de colaborare cu SC Fotbal Club Timişoara SA
13. Diverse.