COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

21.02.2005

Serviciul Administrarea patrimoniului si achizitii publice a elaborat un referat si proiect de hotarâre privind însusirea apartenentei la domeniul public al judetului a unor bunuri de interes judetean, si care vor fi supuse avizarii comisiilor de urbanism, economica si de administratie publica în viitoarele sedinte.

Prin Hotarârea Guvernului 977/2002 a fost atestat domeniul public al judetului Timis si al municipiilor, oraselor si comunelor, pe baza hotarârilor consiliilor locale de aprobare a listelor inventar a bunurilor publice care apartin domeniului public local.

Ca urmare a inventarierii tuturor bunurilor institutiilor si serviciilor publice din subordinea CJT, s-a constatat existenta unor bunuri imobile în administrarea sau folosinta acestora, cât si alte imobile rezultate din investitii, care ar fi trebuit sa fie cuprinse în domeniul public al judetului.

Este vorba despre: constructii din incinta Muzeului Satului Banatean, Centrul familial "Micuta Dina", sediul administrativ din Piata Regina Maria nr. 3, capela ecumenica, 8 garaje, monumentul "Speranta", complex de servicii comunitare destinat protectiei copilului, Adapost de noapte-zi pentru copiii strazii, centrala termica si instalatie de alimentare cu gaz pentru Centrul de primire al copilului Timisoara (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) si extinderea infrastructurii rutiere si a copertinei metalice la Vama Cenad.

Miercuri, 23 februarie, seful Serviciului Relatii Publice, Razvan Hrenoschi si reprezentanti ai Bibliotecii Judetene Timis se vor deplasa în localitatea Manastur, unde vor avea discutii cu primarul pe tema actiunilor din domeniul cultural si a redeschiderii Bibliotecii comunale.

La sediul Bibliotecii Judetene Timis urmeaza sa se înfiinteze, datorita unei colaborari cu Ambasada SUA în România, o minibiblioteca americana - American Corner - organizata din fonduri americane (carti, calculatoare, mobilier, CD -uri, etc.) Serviciile specifice vor fi asigurate, probabil începând cu luna mai, de personalul Bibliotecii Judetene.