COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

20.09.2005

în cadrul programului de audienţe, preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a avut astăzi discuţii cu unii edili ai localităţilor timişene, pe teme punctuale, legate în principal de alocarea de fonduri pentru reparaţii la şcoli şi infrastructura de drumuri.

Au fost ridicate următoarele probleme:

  • la Beba Veche - alocarea a 100 de milioane ROL pentru plata Planului Urbanistic General şi a Planului de Amenajarea Teritoriului. Primarul comunei a precizat că la Şcoala cu cls. V-VIII din comună a fost înlocuit acoperişul şi că sunt necesare lucrări similare şi la unitatea şcolară din Chereştur, pentru care ar avea nevoie de aproximativ 100 milioane ROL. O altă problemă sunt lemnele pentru încălzirea şcolilor, aspect care, de altfel, a fost sesizat şi de edilul localităţii timişene Bârna. De aceea, preşedintele Constantin Ostaficiuc a cerut Serviciului Relaţii Publice să centralizeze, de la toate primăriile, necesarul de lemne pentru şcoli, în vederea solicitării, de la Direcţia Silvică, a unei oferte pentru toate primăriile care au astfel de probleme. în plus, de-a lungul drumurilor judeţene, mai sunt copaci uscaţi, care ar putea fi tăiaţi, după obţinerea autorizaţiei din partea Direcţiei Silvice, iar lemnele ar putea fi date primăriilor pentru a rezolva o parte din problema încălzirii şcolilor.
  • în comuna Ghilad "“ o prioritate, sesizată într-o întâlnire anterioară, o reprezintă drumul spre Gad, care are o lungime de 12,8 km şi unde sunt probleme mai ales în perioadele în care cu multe ploi, şi când circulaţia pe respectivul drum este îngreunată. Lucrările la acest drum sunt în derulare. O altă solicitare a primarului a vizat alocarea în octombrie a 100 de milioane ROL pentru repararea acoperişului şcolilor.
  • Primăria Denta a realizat, în regie proprie, lucrări de balastare a străzilor afectate de inundaţii şi are nevoie să achite valoarea pietrei (500 milioane ROL). S-a mai discutat despre repararea DJ Roviniţa-Gătaia şi situaţia caselor adoptate din Denta.
  • Bârna "“ Refacerea/repararea podului de la Jurăşti; alocarea de bani pentru continuarea lucrărilor de alimentare cu apă (forajul) de la Botineşti
  • Criciova "“ reparaţii la şcoli

Ieri, la sediul Palatului Administrativ, a avut loc şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, condusă, în calitate de preşedinte al acestei structuri, de vicepreşedintele CJT, Liviu Borha.

Principalele subiecte dezbătute au fost: modul de funcţionare al ATOP, activitatea celor 3 comisii, menţionându-se faptul că se doreşte ca în cadrul plenului să fie prezentate atât problemele constatate, sesizările primite, cât şi modul de soluţionare al acestora.

Vicepreşedintele CJT, Marius Popovici a propus realizarea unui site al ATOP, prin intermediul căruia cetăţenii să poată face sesizări şi, de asemenea, să fie mediatizată activitatea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică.