COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

20.06.2007

Sala Mare a Palatului Administrativ a găzduit astăzi o şedinţă festivă prilejuită de sărbătorirea a 5 ani de parteneriat între Timiş şi Rosenheim. De altfel, începând de ieri şi până în data de 22 iunie, o delegaţie din Rosenheim, condusă de preşedintele Consiliului Judeţean dr. Max Gimple este prezentă în Timiş.

între CJ Rosenheim şi Consiliul Judeţean Timiş există tradiţionale relaţii de colaborare, iar în iulie 2002 a fost semnat şi un acord de parteneriat, care vizează realizarea, unor proiecte comune care să contribuie la cooperare în următoarele domenii:  administrativ, economic, universitar, tineret şi sport, cultural şi social.

în debutul întâlnirii de astăzi, preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc s-a referit la importanţa acestei colaborări bilaterale şi le-a mulţumit oaspeţilor pentru lobby-ul făcut României şi Timişului în special.

La rândul său, dr. Max Gimple a apreciat ca fiind foarte importantă această relaţiei dintre Rosenheim şi Timiş şi a mai subliniat că "din cauza Cortinei de Fier, privirea noastră a fost orientată doar  într-o singură direcţie - spre vest. De aceea, este necesar să învăţăm să ne uităm şi spre est".

Preşedintele CJ Rosenheim a menţionat şi legăturile sentimentale stabilite între cele două judeţe, oferind drept exemplu crearea, în Rosenheim,  unei asociaţii, care are ca scop derularea în Timiş a unor proiecte sociale, dar şi sprijinul dat locuitorilor judeţului Timiş, în perioada inundaţiilor.

Tot Max Gimple a avansat propunerea stabilirii unei colaborări în domeniul medicinii ortopediei), dar şi a unui parteneriat între şcolile din cele două judeţe.

"Sunt convins că pe parcursul următoarelor zile, în cadrul discuţiilor, vor fi iniţiate noi proiecte, pe care, împreună le vom materializa" a mai subliniat Constantin Ostaficiuc. Totodată, vicepreşedintele Liviu Borha a propus realizarea unor înfrăţiri între primării din Timiş şi Rosenheim.

Vicepreşedintele Marius Popovici s-a referit la sprijinul oferit de Rosenheim, menţionând faptul că Timişul a primit în decursul acestor 5 ani: 48 de autovehicule, 300 de calculatoare, mobilier, aparatură medicală, echipament sportiv, circa 40 de maşini agricole, donaţii pentru 18 foraje de alimentare cu apă.

în programul de astăzi al delegaţiei germane mai sunt cuprinse vizite la Lugoj, Mănăştur şi  în zona lacului Surduc. Mâine, oaspeţii din Rosehheim vor vizita Liceul "Lenau", Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara şi localitatea Moşniţa.