COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

20.06.2005

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a fost astazi pe teren, în localitatile în care a început reconstructia prin programul ANL.

Astfel, Constantin Ostaficiuc si Ghe orghe Popescu, directorul general ANL, au fost la Gataia, unde, în localitatea Sculea s-a început activitatea de reconstructie: au fost sapate fundatiile la 3 case, urmând sa se continue cu turnarea cimentului.

De asemenea, în ceea ce priveste casele "adoptate" prin programul CJT, 2 dintre acestea au fundatia cimentata, iar astazi, probabil, vor începe lucrarile la o a treia.

Presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a fost si în comuna Birda (satul Manastire), unde a avut o discutie cu reprezentantul firmei de constructii, care a preluat locatia, urmând ca astazi sa se lucreze la prima fundatie.

Presedintele CJT a mai fost în comuna Giulvaz (localitatile Crai Nou si Rudna), unde a avut întâlniri cu primarul si reprezentantii ANL si unde astazi, constructorii vor prelua amplasamentele. De asemenea, tot în comuna Giulvaz, Arhiepiscopia Ortodoxa Timisoara si constructorii au preluat amplasamentele celor 6 case pe care le vor reconstrui prin programul CJT de "adoptie".

Este si cazul comunei Foeni, unde vor fi reconstruite 7 case, tot de Arhiepiscopia Ortodoxa Timisoara.

De asemenea, la Foeni, presedintele CJT a participat la sedinta consiliului local. Si în comuna Foeni, este în organizare eliberarea amplasamentului pentru 10 case, pentru reconstructie prin programul ANL.

La Ionel, Constantin Ostaficiuc a avut o întâlnire cu echipa din Suedia care începând de astazi instaleaza un laborator de filtrare a apei, dar si cu primarul, reprezentantii ANL si expertii care continua realizarea expertizelor tehnice.

La Otelec s-a început eliberarea amplasamentelor si, de asemenea, s-au gasit solutii alternative (alte locatii) pentru constructia caselor care, din motive obiective, nu pot fi construite pe vechiul teren.