COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

20.05.2005

Astazi, vicepresedintele CJT, Marius Popovici, a avut o întrevedere cu o delegatie germana, condusa de vicepresedintele Parlamentului Bavariei, Barbara Stamm.

La întâlnire au mai participat consulul Germaniei la Timisoara, Rolf Maruhn, deputatul FDGR, Ovidiu Gant si reprezentanti ai echipei tehnice a THW în zonele afectate de inundatii din Timis, Directiei de Sanatate Publica si Prefecturii.

Cu acest prilej, vicepresedintele CJT a prezentat situatia din Timis, cauzata de inundatii si principalele masuri care au fost luate. "Au fost afectate circa 1200 de case, iar nivelul pagubelor este de aproximativ 100 milioane de euro. Guvernul României a oferit un sprijin substantial prin creditul de la Banca Mondiala, de 20-25 milioane de euro pentru reconstructia caselor distruse. Ieri la Bucuresti a avut loc selectia proiectelor", a precizat Marius Popovici.

Totodata, vicepresedintele CJT le-a multumit oaspetilor germani pentru sprijinul oferit de landul Bavaria, constând atât în medicamente si materiale medicale în valoare de 600 de mii de euro, dar si în interventiile THW, care au adus 24 de pompe de mare capacitate pentru evacuarea apelor, dar si un laborator pentru potabilizarea apei.

Marius Popovici a mai amintit parteneriatul cu judetul Rosenheim si donatiile facute de-a lungul timpului catre Timis - circa 50 masini de pompieri si de politie si finantarea forarii a 20 de fântâni de mare adâncime.

Vicepresedintele Parlamentului Bavariei, Barbara Stamm a reiterat colaborarea foarte buna dintre respectivul land german si judetul Timis si a precizat ca programele de sprijinirea judetului nostru vor continua.

Tot astazi, vicepresedintele CJT, Marius Popovici, a primit o delegatie formata din directorul Institutului Universitar Tehnic Bethune din regiunea franceza Nord Pas de Calais, Pierre Boulet si un reprezentant al aceluiasi institut, Florin Breaban, reprezentantii unor societati comerciale: Alain Rolland (Grupul Arcelor Siderurgie), Patrick Guillot (C2A Informatique), Salvatore Iannolino si Eric Viard (Galeone Technology) si Marian Mocanu, decanul Facultatii de Management în Productie si Transporturi si Lucian Rusnac, decanul Facultatii de Chimie Industriala si Ingineria Mediului.

în cadrul discutiilor, Pierre Boulet a subliniat colaborarea între Institutul Universitar Tehnic Bethune si Universitatea Politehnica Timisoara, stabilita în urma cu 13 ani, în cadrul careia au fost derulate mai multe proiecte în comun, de schimb de experienta în domeniul formarii universitare, cercetarii, transferului tehnologic, chimiei si gestiunii productiei.

Institutul Universitar Tehnic Bethune este partener cu 50 de universitati cu profil tehnic din întreaga lume si are colaborari cu mediul economic si parteneriate cu circa 350 de întreprinderi din regiunea Nord Pas de Calais.

Unul dintre obiectivele acestui Institut este si promovarea asocierii între întreprinderi.

De asemenea, s-a discutat despre oportunitatile de dezvoltare a afacerilor în judetul Timis, colaborarea între firme si universitati, formarea continua, etc.