COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

20.03.2006

Şi în această săptămână continuă desfăşurarea şedinţelor comisiilor de specialitate ale administraţiei judeţene, în vederea avizării materialelor care vor fi supuse plenului de la sfârşitul acestei luni.

Astfel, astăzi vor avea loc şedinţele Comisiei pentru sănătate şi protecţie socială şi Comisiei pentru relaţii şi cooperare interregională, iar mâine, de la ora 10.00, se vor întruni în şedinţă consilierii judeţeni din Comisia pentru administraţie publică locală, pentru analizarea raportului privind activitatea desfăşurată de Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Timiş în anul 2005 şi a raportului de activitate al Direcţiei de Prestări Servicii Timiş pentru perioada 1 aprilie-31 decembrie 2005.

Mâine, de la ora 14.00, va avea loc şedinţa Comisiei de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice şi protecţia mediului, cu următoarea ordine de zi:

  1. Referat şi proiect de hotărâre privind propunerea de utilizare a fondului de rulment constituit la încheierea exerciţiului bugetar 2005 în anul 2006
  2. Referat şl proiect de hotărâre privind propunerile de racordare a unor consumatori la reţelele de apă şi canalizare menajeră ale Parcului Tehnologic şi Industrial Timişoara
  3. Avizarea unor documentaţii de urbanism
  4. Diverse.

Una dintre priorităţile administraţiei judeţene este asigurarea de condiţii optime de studiu pentru elevii din mediul rural. De aceea, pentru rezolvarea problemei transportului elevilor de la domiciliul acestora către centrele de comună, unde funcţionează unităţi de învăţământ, din donaţii, provenite, în principal, din Germania (din landurile Renania de Nord Westfalia şi Boblingen), dar şi din repartizări ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării, administraţia judeţeană a reuşit să doteze o mare parte din consiliile locale cu microbuze şi autobuze destinate transportului şcolar.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc a analizat împreună cu reprezentanţii Serviciului Administrarea Patrimoniului şi Achiziţii Publice oportunitatea efectuării unei verificări tematice la serviciile publice de transport şcolar, realizate cu autovehicule date în administrare unităţilor administrativteritoriale din judeţul Timiş.

în prezent, echipe din CJT verifică modul în care au fost utilizate microbuzele date în folosinţă primăriilor pentru organizarea activităţii de transport şcolar. Aspectele luate în considerare sunt:

  • gararea şi sigilarea autovehiculelor pe perioada vacanţei de vară
  • aplicarea dispoziţiei primarului în stabilirea traseelor, a staţiilor de îmbarcare-debarcare, orarului de deplasare şi în inscripţionarea "transport şcolar" pe caroseria autovehiculului.
  • aplicarea Hotărârii CJT nr. 12/2002 privind stabilirea şi sancţionarea faptelor care constituie contravenţii în activitatea de transport şcolar cu completările ulterioare prin Hotărârea CJT nr. 30/2003
  • citirea ceasului de kilometraj la data verificării
  • folosirea autovehiculului cu o altă destinaţie decât transport şcolar, pe alte trasee şi în afara orarului de deplasare stabilit, fără aprobarea conducerii CJT, de la ultima verificare
  • întocmirea corectă a foilor de parcurs
  • modul cum se întocmeşte situaţia privind asigurarea resurselor financiare şi a tuturor cheltuielilor de transport şcolar
  • starea tehnică a autovehiculelor
  • alte aspecte care ţin de funcţionarea corectă a serviciului public de transport şcolar şi transportul elevilor în condiţii normale de siguranţă.

Pentru realizarea acestei acţiuni, s-au stabilit 22 de trasee.

în anul precedent, reprezentanţi ai Serviciului Relaţii Publice şi ai Bibliotecii Judeţene au fost pe teren, în localităţile Secaş, Chevereşu Mare, Curtea, Dumbrava, Denta, Boldur, Remetea Mare, Mănăştur, Ghilad, Satchinez, Pişchia, Banloc, Pădureni şi Valcani, unde au avut întâlniri pe tema funcţionării bibliotecilor. La acestea se mai adaugă consfătuirile trimestriale cu bibliotecarii din reţeaua bibliotecilor publice.

Cu toate acestea, au rămas închise bibliotecile din următoarele comune: Bogda, Ohaba Lungă, Peciu Nou, Sânmihaiul Român, Ştiuca, Comloşu Mare, Giarmata, Voiteg şi Găvojdia.

De asemenea, bibliotecile din Birda, Dudeştii Noi, Iecea Mare, Gottlob, Parţa şi Saravale nu au bibliotecar angajat.

în 2005, Biblioteca Judeţeană, care are atribuţii şi în coordonarea activităţii bibliotecilor publice din Timiş s-a implicat în organizarea şi funcţionarea acestora, prin dotarea cu cărţi şi mobilier.

Astfel, au fost dotate cu mobilier bibliotecile din Gătaia, Ghilad, Recaş, Valcani şi Victor Vlad Delamarina şi cu aproximativ 3.000 de volume, bibliotecile din Ghilad, Şandra, Curtea, Dumbrava, Becicherecu Mic, Remetea Mare, Checea, Pădureni şi Valcani.

în 24 martie, începând de la ora 10.00, la sediul Bibliotecii Judeţene, şeful Serviciului Relaţii Publice,

Răzvan Hrenoschi, va avea o şedinţă cu bibliotecarii din Timiş, pe teme legate de funcţionarea bibliotecilor.

începând de astăzi şi până în 26 martie, în Sânnicolau Mare, se desfăşoară manifestarea "Zilele Bela Bartok", organizată de Consiliul Local Sânnicolau Mare, Asociaţia "Pro Bartok" şi Consiliul Judeţean Timiş.

în programul acţiunii sunt incluse: spectacol folcloric, concerte, expoziţia "Bela Bartok" şi simpozionul "Viaţa lui Bela Bartok".

Consiliul Judeţean Timiş finanţează organizarea acestei manifestări cu 40 milioane ROL.