COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

20.02.2007

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a avut o întrevedere cu europarlamentarul Ungariei, Zsolt Laszlo Becsey şi deputatul UDMR Toro Tibor, pe teme legate de colaborarea în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa.

 

Intalnire Eoroparlamentar Ungaria

 

"Mă bucur că există această cooperare euroregională şi cred că avem nevoie de lobby pentru ca în Planul Naţional de Dezvoltare, atât din România, cât şi din Ungaria, să putem introduce cât mai multe proiecte importante pentru comunităţile locale", a precizat  Zsolt Laszlo Becsey, care a oferit drept exemplu proiectele de construcţie a tronsonului de autostradă Szeged-Nădlac şi conexiunea feroviară directă Timişoara-Szeged.

Şi preşedintele CJT a subliniat necesitatea lobby-ului pentru dezvoltarea de proiecte. "Intenţionăm să invităm şi de această dată, la Triplex Confinium, în data de 2 iunie, miniştrii de externe ai României, Ungariei şi Serbiei pentru rediscutarea acestor proiecte".

Totodată, Constantin Ostaficiuc a amintit faptul că la nivelul DKMT au fost iniţiate mai multe proiecte, printre care şi Parcul industrial din zona Triplex Confinium. "în plus, am lansat iniţiativa de creare a unui Birou de reprezentare al DKMT, dar care să fie folosit ca instrument de promovare nu doar a entităţii DKMT, dar şi a fiecărei regiuni în parte. Timişul este reprezentat la ora actuală în cadrul Biroului Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, de la Bruxelles. Cred că un pas important ar putea fi un Birou al DKMT la Bruxelles, care să susţină atât interesele Euroregiunii, dar şi ale judeţelor", a mai spus Constantin Ostaficiuc.

La rândul său, europarlamentarul Zsolt Laszlo Becsey a subliniat importanţa unei reprezentări regionale la Bruxelles, precizând că toate cele 16 regiuni poloneze, ca de altfel şi o mare parte a regiunilor din Croaţia şi-au deschis birouri la Bruxelles. 

S-a mai discutat despre programele şi finanţările europene, descentralizare, organizarea administrativă  şi dezvoltarea regională.