Comunicat de presa (2) din 19.01.2009

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

19.01.2009

Consiliul Judeţean Timiş

 

COMUNICAT DE PRESĂ

-2-

 

19 ianuarie 2009

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a avut astăzi o întrevedere cu viceprimarul oraşului maghiar Mako, Marosvári Attila pe tema proiectelor de cooperare transfrontalieră.

Intalnire Presedinte CJTimis cu Viceprimar Mako

Astfel, Marosvári Attila i-a prezentat preşedintelui CJT principalele proiecte pe care intenţionează să le dezvolte în colaborare cu diferite localităţi din judeţul Timiş, urmând să acceseze în acest sens fonduri din partea Uniunii Europene.

În acest context, viceprimarul oraşului maghiar Mako s-a referit la tradiţionala cooperare în cadrul microregiunii Sânnicolau Mare - Mako. „Ne bazăm pe parteneriatul stabilit deja între Mako şi Sânnicolau Mare pentru dezvoltarea de proiecte transfrontaliere. De asemenea, dorim să realizăm în colaborare cu Buziaşul, un proiect în domeniul băilor termale”, a spus Marosvári Attila.

Viceprimarul oraşului Mako şi preşedintele Constantin Ostaficiuc au mai discutat despre realizarea unui proiect eco-turistic în partaneriat cu Periamul.

„Este important să dezvoltăm infrastructura necesară turismului. Cred că putem să profităm de experienţa dumneavoastră în ceea ce priveşte turismul balnear. În primul rând, doresc să definim foarte clar care sunt priorităţile şi proiectele de la nivelul localităţilor şi să ne stabilim o strategie”, a precizat preşedintele CJT.

Marosvári Attila va avea, în cursul zilei de astăzi întrevederi cu autorităţile locale din Sânnicolau Mare şi Periam.