COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

19.10.2005

Mâine, la Bucureşti va avea loc şedinţa comună a guvernelor Ungariei şi României, la care vor participa premierii şi membrii cabinetelor. Şi preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc va fi prezent la această întâlnire având în vedere faptul că vor fi abordate şi probleme care vizează judeţul Timiş.

De altfel, în luna septembrie, Constantin Ostaficiuc a avut, la Timişoara, o întrevedere cu vicepreşedintele Adunării Generale Csongrad, Attila Marosvari, ocazie cu care cei doi oficiali au convenit că proiectele pe care le susţin sunt: legătura pe cale ferată Timişoara-Szeged, prin Cenad-Kiszombor, transformarea Punctului de Trecere a Frontierei de la Cenad-Kiszombor în vamă pentru trafic greu şi realizarea unei unităţi de intervenţie în situaţii de calamităţi.

Acest din urmă proiect urmează să fie depus pe programul Phare CBC, pentru obţinerea unei finanţări în valoare de 600.000 euro. Susţinerea pe care pot să o ofere cele două guverne vizează armonizarea legislaţiei în domeniu, astfel încât să fie permisă activarea, de-o parte şi de alta a graniţelor, în cadrul Euroregiunii, a echipelor de intervenţie în caz de urgenţă.

Astăzi a avut loc inaugurarea noii Şcoli cu clasele I-VIII din Ştiuca, eveniment la care au participat preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, vicepreşedintele Liviu Borha, primarul şi viceprimarul comunei, consilieri judeţeni, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, membri ai comunităţii locale, elevi şi părinţi.

Aşa cum a precizat şi Constantin Ostaficiuc, această şcoală a fost construită exclusiv din fonduri locale. "Anul trecut încă se lucra la parterul clădirii, ritmul a fost intensificat în 2005 şi s-a reuşit finalizarea clădirii. în urmă cu aproximativ 4 ani am luat hotărârea construirii unei clădiri noi pentru şcoala din Ştiuca, argumentul decisiv fiind numărul mare de elevi", a mai spus preşedintele CJT.

Pentru construcţia şcolii, Consiliul Judeţean a alocat 4 miliarde de lei vechi, la care s-a adăugat contribuţia Consiliului Local Ştiuca, în valoare de 500 milioane de lei vechi.