COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

19.07.2006

Astăzi, de la ora 12.00, membrii Comisiei pentru sănătate şi protecţie socială sunt prezenţi la sediul Asociaţiei "Generaţie tânără", unde alături de reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au discuţii cu preşedintele acestei organizaţii non-guvernamentale, Mariana Petersel, pe teme legate de serviciile sociale.

Ca urmare a şedinţei în plenul Consiliului, Direcţia economică a emis comunicările către consiliile locale cu rectificarea bugetară vizând sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate, aferente cheltuielilor de personal din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat pentru plata în anul 2006 a diferenţelor salariale rezultate din aplicarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 17/2006, aprobată prin Legea 219/2006.

Este vorba, la nivelul judeţului Timiş, despre 4.001 mii lei noi, sumă care a fost alocată prin rectificare, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă 52/2006 şi a cărei repartizare pe unităţi administrativ-teritoriale a fost aprobată de plenul CJT în şedinţa din 14 iulie.

în baza acestor alocaţii şi a veniturilor proprii, în conformitate cu prevederile legale, consiliile locale trebuie să rectifice bugetul local şi să transmită hotărârile de Consiliu Local către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş şi CJT.