COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

19.07.2005

în Sala Verde a avut loc astăzi o întâlnire a preşedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc, vicepreşedintelui instituţiei, Marius Popovici şi responsabililor din Consiliu pe probleme de alimentare cu apă şi urbanism, cu primarii şi contabilii comunelor Boldur, Curtea, Maşloc, Mănăştiur, Moşniţa Nouă şi Pişchia.

Tema acestei şedinţe a constituit-o Programul Guvernamental de alimentare cu apă la sate conform HG 687/1997 şi HG 1036/2004, prin care judeţului Timiş i-a fost repartizată suma de 4 milioane de dolari.

în realizarea acestui program, MTCT are calitate de investitor, proiectarea şi execuţia lucrărilor urmând să fie făcută de Antreprenorul Solel Boneh International - Tahal J.V. din Israel "“ câştigătorul licitaţiei internaţionale organizate în baza prevederilor HG 687/1997.

Astfel, din judeţul Timiş, vor beneficia de fonduri pentru realizarea lucrărilor de alimentare cu apă următoarele localităţi "“ centru de comună: Curtea, Boldur, Mănăştiur, Pişchia, Moşniţa Nouă, Maşloc, Bogda, Uivar şi Dumbrava.

Preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a precizat că este primul an în care şi localităţi din Timiş au fost incluse în acest program şi că într-o primă fază vor începe lucrările de proiectare şi execuţie pentru cele 6 centre de comună, iar alimentarea cu apă în celelalte 3: Bogda, Uivar şi Dumbrava, se va realiza ulterior.

De altfel, între CJT şi aceste 6 consilii locale s-a semnat astăzi o convenţie privind derularea acestui program.

Proiectarea sistemelor de alimentare cu apă pentru aceste 6 comune (studii de fezabilitate) demarează în perioada august-septembrie-octombrie 2005. De asemenea, conform graficului stabilit, de anul viitor (mai, iunie şi iulie) vor începe lucrările de execuţie a reţelelor de alimentare cu apă, cu o durată de 1 an de zile.