Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013
19.06.2006
Astăzi, a avut loc o şedinţă operativă cu şefii de servicii din Consiliul Judeţean Timiş. Tema principală a acestei şedinţe a constituit-o pregătirea viitorului plen al CJT, care va avea loc la mijlocul lunii iulie.
în aceste condiţii, pe parcursul aceste săptămâni personalul CJT va trebui să întocmească proiectele de hotărâre şi referatele care vor fi înaintate spre analiza comisiilor de specialitate, pentru ca ulterior, să fie supuse aprobării plenului CJT.
Printre proiectele de hotărâre menţionate în cadrul şedinţei din această dimineaţă se înscriu: cooperarea cu Agenţia Naţională Antidrog, reorganizarea Muzeului Satului Bănăţean prin transferarea Secţiei de Etnografie de la Muzeul Banatului, numirea preşedintelui Comisiei de expertiză a persoanelor cu handicap, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de extindere a Palatului Administrativ sau rectificarea bugetară.
Preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a solicitat ca serviciul de specialitate al administraţiei judeţene să-i prezinte o situaţie cu investiţiile derulate în comunele timişene la lucrările de alimentare cu apă, atât cele finanţate în baza Hotărârii Guvernului 1256/2005 privind modificarea şi completarea HG 577/1977, cât şi cele derulate în baza HG 687/1997 privind alimentarea cu apă la sate.
Astăzi, directorul ADETIM, Sergiu Bălaşa şi coordonatorul programului de cooperare transfrontalieră România-Ungaria, reprezentând Ministerul Integrării Europene, Narcisa Nica sunt prezenţi la Mako în Ungaria, unde are loc un seminar de lucru pe tema analizei situaţiei proiectelor de cooperare România-Ungaria în vederea elaborării Programului strategic de coperare teritorială transfrontalieră pe perioada 2007-2013.
De altfel, mâine, de la ora 9.00, în Sala Mare a Palatului Administrativ din Timişoara va avea loc un seminar de prezentare a concluziilor acestei întâlniri de lucru. Cu acest prilej, se vor analiza principalele obiective legate de Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria (2007- 2013) şi vor avea loc discuţii pe tema Phare CBC 2004 şi 2005.
Acţiunea este organizată de Autoritatea de management de la Budapesta şi va reuni reprezentanţi ai autorităţilor din judeţele de graniţă.
Prin Hotărârea CJT nr. 30 din 30 mai 2006, consilierii judeţeni au aprobat repartizarea a 675,23 mii RON (din sumele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale) pentru realizarea de activităţi de dezinsecţie în 35 de localităţi din Timiş: Ghilad, Boldur, Gătaia, Mănăştur, Dumbrava, Voiteg, Cenei, Foeni, Periam, Denta, Birda, Peciu Nou, Giulvăz, Checea, Valcani, Uivar, Curtea, Criciova, Lovrin, Şag, Parţa, Biled, Chevereşu Mare, Fârdea, Sânmihaiu Român, Ciacova, Cenad, Ghizela, Făget, Gera, Beba Veche, Dudeştii Noi, Remetea Mare, Belinţ şi Dudeştii Vechi.
Aprobarea consilierilor judeţeni pentru această acţiune s-a făcut la solicitatea primăriilor localităţilor afectate de inundaţiile din acest an, lucrările fiind impuse de riscul apariţiei unor boli infecţioase transmise prin înţepătura ţânţarului, risc sesizat de Direcţia de Sănătate Publică Timiş.
Acţiunea este programată să se desfăşoare în perioada 19-30 iunie, zilnic, între orele 6.00- 10.00 şi 18.00-22.00.
în această dimineaţă au fost executate tratamente aviochimice pe raza localităţilor Valcani, Dudeştii Vechi, Sânpetru Mare şi Beba Veche, iar pentru după-amiază sunt programate acţiuni de dezinsecţie în Foeni, Parţa, Şag, Giulvăz şi Sânmihaiu Român.