COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

19.04.2007

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, în calitate de vicepreşedinte al Comitetului Regiunilor, şi de asemenea, de preşedinte al Delegaţiei României la CoR, va fi prezent mâine la Wurzburg, în Germania, unde va participa la şedinţa extraordinară a Biroului Comitetului Regiunilor.

Cu acest prilej, vor fi prezentate şi dezbătute aspecte vizând: reţeaua de monitorizare a subsidiarităţii, piaţa internă versus modelul social european, raportul privind sesiunea de la Roma, etc. Vor fi prezenţi: preşedintele Comitetului Regiunilor,  Michel Delebarre, premierul Bavariei, Edmund Stoiber, preşedintele Adunării Regional East Midlands, David Parsons, secretarul general adj. al ETUC,  Rainer Hoffmann.

Comitetul Regiunilor a fost înfiinţat în 1994 şi oferă un cadru de dialog unde reprezentanţii autorităţilor locale şi regionale dezbat problemele comune, în principal aspecte care vizează legislaţia europeană. Comitetul Regiunilor este consultat de Comisia Europeană şi Consiliul Europei în acele probleme care au efect la nivel local şi regional şi care se referă la următoarele domenii: coeziune economică şi socială, reţeaua de infrastructură trans-europeană, sănătate, educaţie, cultură, politica pieţei muncii, politică socială, mediu, pregătire profesională şi transporturi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dedicat acest an securităţii în sănătate, pe plan mondial. Scopul este de a impulsiona guvernele, organizaţiile şi oamenii de afaceri să investească în sănătate, sub sloganul "Investind în sănătate, construim un viitor mai sigur".

Comisia pentru sănătate şi protecţie socială a CJT, în colaborare cu Autoritatea de Sănătate Publică Timiş, va organiza în data de 23 aprilie 2007, începând cu ora 12.00, în Sala Verde a Palatului Administrativ,  o masă rotundă cu tema "Securitatea sanitară internaţională", manifestare la care sunt invitaţi să participe consilieri judeţeni, reprezentanţi ai instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu, ai societăţii civile şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Informaţii privind Ziua Mondială a Sănătăţii şi tema ce a fost propusă spre dezbatere de OMS pentru anul 2007, puteţi afla accesând site-ul Biroului de Promovarea Sănătăţii: www.promovaretm.home.ro