COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

19.04.2005

Astazi, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, si directorul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului, Rodica Negrea, au avut o întâlnire cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului), Bogdan Adrian Panait si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai UNICEF România.

Acestia vor fi prezenti câteva zile în judetul Timis, pentru discutii cu autoritatile si specialisti pe probleme de protectia copilului si pentru vizitarea centrelor de plasament si unitatilor de protectie sociala, urmând ca vineri sa plece la Arad.

în cadrul întâlnirii de astazi, coordonatorul proiectelor UNICEF Bucuresti, Hamid El-Bashir a prezentat principalele programe pe care intentioneaza sa le implementeze si a precizat ca vizita în Timis are ca scop identificarea problemelor de la nivel local în vederea gasirii unor solutii, printr-o abordarea intersectoriala.

în acest context, s-a discutat despre politica de preventie a abandonului copiilor si dezvoltarea unor servicii comunitare de asistenta sociala, secretarul de stat precizând ca a fost obtinuta o finantare exter na în acest sens, destinata mediului rural.

Presedintele CJT a subliniat ca jumatate din bugetul Consiliului Judetean este alocat, anual, pentru asistenta sociala. "Solutia ar fi accesarea a cât mai multe proiecte si asigurarea cotei de cofinantare, ceea ce ar reduce considerabil costurile. De asemenea, ne gândim sa atragem societatea civila si ONG-urile, pe domeniul protectiei sociale. Implicarea financiara a statului si a autoritatilor judetene trebuie sa se reduca treptat. La ora actuala, noi avem în vedere externalizarea unor servicii, nu doar pentru reducerea costurilor, dar si pentru cresterea calitatii acestor servicii. Totodata, tinta noastra este reducerea numarului centrelor rezidentiale si marirea numarului centrelor de zi si a asistentilor maternali. De altfel, prin organigrama, am aprobat 650 posturi de asistenti maternali", a precizat presedintele Ostaficiuc

Presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a avut astazi discutii cu unii primari ai localitatilor timisene, pe tema drumurilor judetene si comunale afectate de inundatii. "Vom interveni, acolo unde este cazul, prin DRUMCO, pentru a rezolva situatia", a precizat Ostaficiuc.

De aceea, presedintele CJT a solicitat Directiei pentru Administrarea Drumurilor si Podurilor Judetene Timis sa întocmeasca o situatie privind starea drumurilor judetene din Timis.

De altfel, presedintele CJT a decis anularea sedintei cu primarii, care urma sa aiba loc astazi, tocmai pentru ca edilii locali sa se poata ocupa de problemele legate de inundatii.

Principalele drumuri judetene afectate sunt: DJ 681 între DN 6 si podul peste Timis în zona Gavojdia, DJ 609B în zona localitatilor Rachita si Manastur, DJ 592 la Boldur, DJ 592B Cheveresu Mare-Vucova, DJ 684B între Pietroasa-Crivina Poeni, DJ 684 între Valea lui Liman si Luncani si DJ 588A între Manastire-Sângeorge.

Astazi, a avut loc Adunarea Generala a actionarilor societatii APCAN, care are ca scop sa initieze si sa dezvolte proiecte de alimentare cu apa si canalizare.

în cadrul sedintei s-a prezentat raportul de activitate pe 2004, raportul comisiei de cenzori si bilantul contabil pe 2004 si a fost aprobata aderarea a înca 8 membri, respectiv localitatile Tomnatic, Dudestii Noi, Denta, Tormac, Ghilad, Padureni, Checea si V.V. Delamarina.