COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

18.08.2006

Duminică, 20 august, va avea loc, la Valea lui Liman, tradiţionala manifestare intitulată "Nedeea românilor de pretutindeni", organizată de Consiliul Judeţean, prin Centrul de Cultură şi Artă, şi de Primăria Tomeşti.

Manifestarea va debuta la ora 11.00 şi va cuprinde în program parada portului popular şi un spectacol folcloric la care vor participa următoarele formaţii: Ansamblul folcloric profesionist "Banatul", Ansamblul folcloric "Ghiocelul" din Giroc, Ansamblul folcloric "Făgeţeana" al Casei de Cultură din Făget, Ansamblul "Sorocul" din Alioş şi Fibiş, Ansamblul "Flori de câmpie" din Giarmata Vii, Ansamblul din Kitikhaza (Ungaria), formaţii de dansuri din Giarmata, Sânmihaiu Român, Pietroasa, etc.

începând de ieri, pe perioada a trei zile, la Alibunar, în Serbia, se desfăşoară cea de-a 46-a ediţie a "Festivalului de folclor şi muzică românească din Voivodina", la care participă formaţii de dansuri, solişti vocali şi instrumentişti din Uzdin, Vârşeţ, Alibunar, Râtişor, Timişoara, etc. Ieri, a susţinut un spectacol şi Ansamblul profesionist de cântece şi dansuri "Banatul" din Timişoara.

Luni, 21 august, de la ora 11.00, va avea loc o conferinţă de presă, susţinută de vicepreşedintele CJT, Marius Popovici.