COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

18.05.2006

Mâine, de la ora 10.00, va avea loc, în Sala Mare a Palatului Administrativ, şedinţa Consiliului Consultativ Metropolitan, condusă de preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.

La această şedinţă au fost invitaţi să participe primarii localităţilor: Timişoara Dumbrăviţa, Ghiroda, Moşniţa Nouă, Giroc, Sânmihaiu Român, Săcălaz, Sînandrei, Giarmata, Orţişoara, Remetea Mare, Şag şi Parţa şi arhitecţii şefi/responsabilii cu probleme de urbanism şi directorii economici/contabilii din CJT şi respectivele primării, preşedinţii comisiilor de urbanism din Consiliului Judeţean Timiş şi consiliile locale menţionate, etc.

în cadrul şedinţei va fi discutată şi analizată propunerea privind Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Consultativ Metropolitan Timişoara.

Consiliului Consultativ Metropolitan al Zonei Timişoara a fost înfiinţat în baza Hotărârii CJT nr. 63 din noiembrie 2004, cu rolul de a:

  • coopera în domeniul dezvoltării infrastructurii tehnico-edilitare (căi de comunicaţie, alimentare cu apă, evacuarea apelor uzate, energie electrică, alimentare cu gaze naturale, telecomunicaţii) şi social-culturale (dotări de sănătate, învăţământ, cultură, culte, etc.), precum şi în domeniile transportului încomun, al zonelor de agrement, etc.;
  • stabili o strategie comună de abordare a zonelor de dezvoltare urbană în cadrul unităţilor administrativ teritoriale şi de a armoniza studiile de amenajare a teritoriului şi strategiile elaborate anterior;
  • oferi sprijin administrativ - integrând procesul de planificare într-o reţea activă de actori ai dezvoltării
  • coopera în domeniul atragerii de resurse interne sau externe - posibilităţi de finanţare pentru proiectele prioritare.

în perioada 18-21 mai, în Sala Teatrului municipal Lugoj, va avea loc cea de-a VI-a ediţie a concursului internaţional de canto "Traian Grozăvescu", manifestare organizată de Primăria Lugoj, CJT şi Casa de Cultură a municipiului Lugoj. CJT cofinanţează această acţiune, prin "Agenda manifestărilor cultural-artistice, sportive şi de tineret", cu suma de 4.000 RON.

Şi în această lună va fi organizată negociere directă cu preselecţie în vederea concesionării de teren şi închirierii de teren neviabilizat, dar şi închirierii de spaţii în Pavilionul Administrativ al Parcului Tehnologic şi Industrial.

Data limită pentru primirea ofertelor în cadrul procedurii de negociere directă este 22 mai, ora 15.00 la sediul ADETIM, Bvd. Revoluţiei din 1989, nr. 17.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la:

  • tel. 0256 494131, cam. 401 din Palatul Administrativ al Consiliului Judeţean Timiş
  • tel. 0256 220984, Parcul Tehnologic si Industrial Timişoara - Calea Torontalului km.6
  • pagina web www.adetim.ro sau www.cjtimis.ro/pitt.php.

în prezent, gradul de ocupare al Parcului, din punctul de vedere al numărului parcelelor este de 60% (15 parcele din totalul de 25), iar din punctul de vedere al suprafeţei ocupate, este de 53 % (57.316 mp din 107.883 mp).