COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

18.01.2005

Astazi, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc a avut o întrevedere cu reprezentantul Cancelariei de Stat a landului german Renania de Nord Westfalia, Petra Herbst.

Cu acest prilej, s-a discutat colaborarea dintre Timis si Renania de Nord Westfalia, cu accent pe proiectul de înfiintare a unui Centru de coordonare, pregatire si perfectionare profesionala în judetul Timis.

De altfel, propunerea de aprobare a contractului de finantare si implementare a acestui proiect urmeaza sa fie supusa plenului CJT din 25 ianuarie.

întregul proiect are o valoare de 198.000 de euro si se va realiza în cadrul unui parteneriat CJT-Consiliul Local Sacalaz, pe de o parte si landul german Nordrhein Westfalia, pe de alta parte.

Cancelaria de Stat a acestui land a aprobat alocarea cotei sale de cofinantare de 90.000 euro. Restul de 108.000 de euro va reprezenta contributia Consiliului Judetean Timis (78.000 euro) si a Consiliului Local Sacalaz (30.000 euro)

Acest Centru se va ocupa de pregatirea, educatia si perfectionarea profesionala în diferite domenii si va reprezenta un prim proiect realizat în colaborare cu Renania de Nord-Westfalia de la începutul acestui mandat.

Prin proiect se intentioneaza amenajarea acestui Centru într-un corp de cladire dintr-o fosta unitate militara situata în Sacalaz si care este în folosinta Consiliului Local.