COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

17.12.2004

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc i-a primit astazi pe ambasadorii Frantei si Germaniei în România, Philippe Etienne si Wilfried Gruber, însotiti de directorul Centrului Cultural Francez Stephane Re si consulul Germaniei la Timisoara, Rolf Maruhn.

în debutul întâlnirii, presedintele CJT le-a multumit oaspetilor sai pentru prezenta la Timisoara, în aceste zile când îi comemoram pe eroii Revolutiei din 1989.

Totodata, Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Excelenta Sa, Wilfried Gruber a amintit faptul ca Germania a fost întotdeauna alaturi de Timisoara si de România în general. "Este o interesanta coincidenta faptul ca în aceste zile se împlinesc 15 ani de la revolutia începuta în Timisoara si tot acum România depune la Bruxelles raportul de tara. Sunt convins ca Timisoara si regiunea Banatului vor reprezenta motorul integrarii în Uniunea Europeana".

"Prezenta noastra la Timisoara indica vointa de a fi alaturi de timisoreni. Cele doua evenimente evocate de dl. Gruber au o semnificatie unica: România devine europeana. Uniunea Europeana este întemeiata pe valorile noastre comune: toleranta, respect si democratie, iar timisorenii au platit cu viata lor pentru pastrarea acestor valori. Orasul Timisoara a devenit nu doar un simbol al libertatii si curajului, ci si al progresului social si economic si al sperantei pentru viitorul României", a subliniat Ambasadorul Frantei în România, Excelenta Sa Philippe Etienne.

Totodata, s-a discutat despre relatiile privilegiate pe care judetul Timis le are cu Germania si Franta, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc amintind colaborarea cu Rosenheim, Boblingen, Renania de Nord Westfalen si cu Rhone.

Tot astazi, la sediul Palatului Administrativ, a avut loc sedinta Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, din care fac parte: vicepresedintele CJT, Ovidiu Draganescu (presedinte ATOP), vicepresedintele CJT, Marius Popovici, subprefectul judetului Timis, Matei Suciu, consilierii judeteni Dan Deac, Titu Bojin, Ionel Patrichi si Ioan Bucatariu, reprezentantii comunitatii Martian Corneliu Doros, Bogdan Achimescu si Nicolae Nastase, seful Inspectoratului de Politie al judetului Timis, Dorel Andras, seful Corpului Gardienilor Publici al judetului Timis, Ioan Berintan si reprezentantul Corpului National al Politistilor, Ioan Balas.

Cu acest prilej, s-a discutat despre aducerea la cunostinta politiei a eventualelor infractiuni savârsite pe raza judetului Timis, legate de votarile repetate.

Un alt subiect dezbatut l-a constituit necesitatea descongestionarii traficului rutier, atât din Timisoara, cât si din întregul judet. Printre probleme, s-a semnalat viteza destul de mare cu care se circula în comunele învecinate Timisoarei.

Viitoarea sedinta a ATOP va avea loc în a doua jumatate a lunii ianuarie, când arhitectul sef al Timisoarei, Radu Radoslav va prezenta modificarile legate de circulatia rutiera din municipiu si când vor fi invitati la discutii si reprezentantii firmelor de taximetrie, împreuna cu care se va discuta despre traficul rutier.