COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

17.11.2005

Astăzi, de la ora 14.00, are loc şedinţa Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport cu următoarea ordine de zi:

1. Referat şi proiect de hotărâre privind propunerea dării în administrare către Consiliul Local al comunei Găvojdia a unui teren din domeniul public al judeţului Timiş pentru construirea unei săli de sport

2. Rectificarea bugetului pe 2005 la capitolul învăţământ - cheltuieli de personal

3. Aprobarea listelor cu profesorii şi elevii care vor fi premiaţi cu premiile" PRO JUVENTUTE" pe anul 2005

4. Diverse.

Tot de la ora 14.00, se întrunesc în şedinţă consilierii judeţeni membri ai Comisiei economice, pentru a discuta şi aviza următoarele proiecte:

1. Referat şi proiect de hotărâre privind propunerea dării în administrare către Consiliul Local al comunei Găvojdia a unui teren din domeniul public al judeţului Timiş pentru construirea unei săli de sport

2. Referat şi proiect de hotărâre privind propuneri de tarife pentru unele servicii de interes judeţean, pe anul 2006

3. Referat şi proiect de hotărâre privind repartizarea sumelor repartizate prin Ordonanţă de Urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2005 pentru: învăţământul preuniversitar de stat, asistenţă socială conform Legii 416/2001 şi salarii pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap şi sumelor defalcate din TVA, pentru echilibrarea bugetelor locale

4. Fundamentarea rectificării bugetului propriu al judeţului Timiş

5. Referat privind propunerea de modificare a organigramei şi statului de funcţii ale Direcţiei pentru Prestări Servicii Timiş, prin înfiinţarea formaţiunii de intervenţie în situaţii de urgenţă.

în Sala de Consiliu a Palatului Administrativ a avut astăzi loc prezentarea rezultatelor proiectului Parteneriat Public-Privat Wittmann, proiect finanţat de către InWent, agenţie guvernamentală din cadrul Ministerului Cooperării Economice Internaţionale (Germania), firma germană Wittmann EDV Systeme din Germania şi Consiliul Judeţean Timiş.

ADETIM a avut ca şi partener local în implementarea acestui proiect, firma Wittmann & Partner Computer Systems din Sibiu, firmă care a furnizat soluţiile tehnice pentru funcţionarea acestuia.

La eveniment au luat parte vicepreşedintele CJT, Liviu Borha, reprezentanţi ai firmei Wittmann EDV Systeme şi InWent/Spelleken Ruelle Assoc (Germania), ADETIM, Wittmann & Partner Computer Systems din Sibiu, Consulatului German la Timişoara, Consiliului Judeţean Timiş, ai unor primării partenere RealEstate şi ai Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa.

Cu acest prilej, s-a discutat despre necesitatea acestui proiect şi a fost prezentat rezultatul acestuia, respectiv realizarea unui sistem informatizat de promovare a imobilelor şi terenurilor din judeţul Timiş, cu scopul de a promova oportunităţile de afaceri din judeţul Timiş şi de a identifica şi valorifica locaţiile pentru investiţii.

Prin acest proiect se implementează la nivelul judeţului Timiş, iar în faza pilot la nivelul ADETIM, două soluţii software - instrumente eficiente de dezvoltare instituţională şi promovare economică locală.

Cele două aplicaţii "ConnAct" - instrument de management al cunoştinţelor şi a comunicării instituţionale şi "RealEstate / ImoTim" - bază de date pentru valorificarea terenurilor şi clădirilor din judeţ sunt în prezent implementate la ADETIM şi la partenerii de proiect din administraţia publică locală, primăriile localităţilor: Comloşu Mare, Dudeştii Noi, Ghiroda, Jimbolia şi Săcălaz. Aceste aplicaţii au, de asemenea, un potenţial foarte ridicat de integrare în proiectele prioritare ale Consiliului Judeţean Timiş, respectiv în proiectul privind implementarea Sistemului de Management al Calităţii la nivelul administraţiei publice şi în proiectul de cooperare transfrontalieră pentru dezvoltarea la nivelul Euroregiunii DKMT a sistemului informatizat de gestionare a ofertelor de terenuri şi imobile din zonă, proiect aflat în stadiu de iniţiere prin Societatea de Utilitate Publică a DKMT.