Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013
17.04.2006
Principalele tipuri de lucrări la drumurile judeţene, care sunt în derulare, ca urmare a finalizării licitaţiilor şi a încheierii contractelor cu firmele declarate câştigătoare:
"¢ Plombări cu mixtură asfaltică/stropiri succesive
DJ 691 Dumbrăviţa-Maşloc ( mixtură asfaltică)
DJ 592 - Lugoj-Timişoara ( stropiri succesive)
DJ 693B - Liebling-Jebel (mixtură asfaltică)
DJ 595 Timişoara-Giroc - Chişoda (stropiri succesive)
"¢ Tratare suprafeţe burduşite
DJ 592 "“ Buziaş-Lugoj
DJ 693B "“ Liebling-Jebel
"¢ întreţinerea drumurilor pietruite
DJ 609 "“ Cladova-Ohaba Lungă
"¢ Lucrări la drumurile afectate de inundaţiile din 2005
- consolidare corp drum DJ 609 la Ohaba Română
- consolidare corp drum DJ 592 C la Sacoşu Mare
- consolidare corp drum DC 114 la Baloşeşti
- refacere pod peste Bega la Bodo
- refacere DJ 684B Pietroasa-Poeni
- refacere pod la Albina
Pentru că la licitaţia din 28 martie, nu s-au prezentat cel puţin doi ofertanţi pentru câteva zone, în cazul activităţilor de estetică rutieră, asigurarea scurgerii apelor şi execuţie-întreţinere podeţe, săptămâna trecută a fost organizată o nouă licitaţie, câştigată, pe tipuri de lucrări, de următoarele firme:
Asigurarea esteticii rutiere:
Zona 3 - GROUP DCM SRL
Zona 4 - AGMA TIUCĂ SRL
Zona 6 - SC PARABELUM SRL
Zona 7 şi 8 - STREICHER & TAJ CONSTRUCŢII SRL
Asigurarea scurgerii apelor:
Zona 3 - GROUP DCM SRL
Zona 4 - AGMA TIUCĂ SRL
Zona 7 şi 8 - TEHNOCER SRL
Execuţie şi întreţinere podeţe:
Zona 3 - GROUP DCM SRL
Zona 4 - AGMA TIUCĂ SRL
Zona 5 - COMPACT PRODUCT SRL
Zona 6,7 şi 8 - TEHNOCER SRL
Una dintre priorităţile administraţiei judeţene este asigurarea de condiţii optime de studiu pentru elevii din mediul rural. De aceea, pentru rezolvarea problemei transportului elevilor de la domiciliul acestora către centrele de comună, unde funcţionează unităţi de învăţământ, din donaţii, provenite, în principal, din Germania (din landurile Renania de Nord Westfalia şi Boblingen), dar şi din repartizări ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării, administraţia judeţeană a reuşit să doteze o mare parte din consiliile locale cu microbuze şi autobuze destinate transportului şcolar.
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc a analizat împreună cu reprezentanţii Serviciului Administrarea Patrimoniului şi Achiziţii Publice oportunitatea efectuării unei verificări tematice la serviciile publice de transport şcolar, realizate cu autovehicule date în administrare unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Timiş.
Astfel, în perioada 6 martie "“ 7 aprilie, echipe din CJT au verificat modul în care au fost utilizate microbuzele date în folosinţă primăriilor pentru organizarea activităţii de transport şcolar. Aspectele luate în considerare au fost:
- gararea şi sigilarea autovehiculelor pe perioada vacanţei de vară
- aplicarea dispoziţiei primarului în stabilirea traseelor, a staţiilor de îmbarcare-debarcare, orarului de deplasare şi în inscripţionarea "transport şcolar" pe caroseria autovehiculului.
- aplicarea Hotărârii CJT nr. 12/2002 privind stabilirea şi sancţionarea faptelor care constituie contravenţii în activitatea de transport şcolar cu completările ulterioare prin Hotărârea CJT nr. 30/2003
- citirea ceasului de kilometraj la data verificării
- folosirea autovehiculului cu o altă destinaţie decât transport şcolar, pe alte trasee şi în afara orarului de deplasare stabilit, fără aprobarea conducerii CJT, de la ultima verificare
- întocmirea corectă a foilor de parcurs
- modul cum se întocmeşte situaţia privind asigurarea resurselor financiare şi a tuturor cheltuielilor de transport şcolar
- starea tehnică a autovehiculelor
- alte aspecte care ţin de funcţionarea corectă a serviciului public de transport şcolar şi transportul elevilor în condiţii normale de siguranţă.
Pentru realizarea acestei acţiuni, s-au stabilit 22 de trasee.
Au fost verificate 60 de localităţi în care este organizat serviciul de transport şcolar. Mijloacele de transport şcolar verificate au efectuat în perioada 12 septembrie 2005 "“ aprilie 2006, 745.006 km, din care: 614.490 km (82,47%) pentru transport şcolar efectiv, 116.238 km (15,60%) pentru alte activităţi (alimentări combustibil, reparaţii, excursii, activităţi sportive şi culturale, examene capacitate), iar 14.338 km (1,92%) au fost parcurşi fără aprobarea preşedintelui CJT.
Au fost aplicate amenzi contravenţionale unui număr de 10 persoane vinovate de nerespectarea Hotărârii CJT nr. 12/2002, modificată şi completată cu Hotărârea CJT 30/2003.
Sigilarea microbuzelor pe perioada vacanţelor şcolare nu a fost realizată la primăriile Bethausen, Dumbrava, Foeni şi Remetea Mare.
La microbuzele din comunele Birda, Gottlob, Moşniţa Nouă, Ştiuca şi Teremia Mare kilometrajul de bord al autovehiculelor este defect. De asemenea, au circulat cu Inspecţia Tehnică Periodica expirată microbuzele din următoarele localităţi: Banloc, Beba Veche, Bethausen, Birda, Brestovăţ, Giulvăz, Moşniţa Nouă, Remetea Mare, Traian Vuia şi Variaş şi fără inscripţionarea "transport şcolar" "“ microbuzele date în folosinţă către Chevereşu Mare, Foeni şi V.V. Delamarina.
în perioada următoare, vor fi efectuate verificări inopinate pentru a vedea dacă se respectă prevederile hotărârilor CJT privind transportul şcolar.
în 27 aprilie, de la ora 10.00, la sediul Centrului pentru Cultură şi Artă al judeţului Timiş, va avea loc întâlnirea trimestrială cu referenţii culturali şi directorii de cămine culturale din judeţul Timiş.