COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

17.03.2005

Presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc are, în fiecare zi de marti, audiente cu primarii localitatilor timisene, în cadrul carora se discuta si se analizeaza problemele care apar la nivelul acestor unitati administrativ-teritoriale.

Principalele aspecte sesizate în acest an vizeaza obtinerea de fonduri pentru lucrari de infrastructura (drumuri, alimentari cu apa), ajutorul social pe Legea 416/2001 privind venitul minim garantat, realizarea de reparatii la sediile primariilor, scolilor si gradinitelor, dotari cu autovehicule pentru organizarea transportul scolar.

Cu ocazia acestor audiente, primarii au facut propunerea ca , lunar, la CJT sa se organizeze întâlniri de instruire si consiliere cu edilii localitatilor timisene.

O prima astfel de sedinta a presedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc, cu primarii localitatilor timisene va avea loc în 22 martie, începând cu ora 10.00, în Sala Mare a Palatului Administrativ. La întâlnire vor fi prezenti si sefii de servicii din CJT.

Temele principale de discutie vor fi: problemele legate de bugete-venituri (modificarea si completarea Codului fiscal, obligatiile prevazute prin Legea 571/2003 privind impozitele si taxele locale, pentru autoritatile publice locale), resurse umane (functiile publice si cele contractuale, organizarea conc ursurilor pentru ocuparea posturilor vacante, reîncadrarea functionarilor publici), infrastructura de drumuri (receptia lucrarilor de întretinere si reparatii drumuri).

De asemenea, primarilor le vor fi prezentate informatii privind oportunitatile de finantare din Fondul Europa si SAPARD, baza de date si Strategia judetului Timis.

Mâine, începând cu ora 10.00, la sediul Palatului Administrativ (Sala 310), în organizarea CJT, a Fundatiei culturale "Traian Vuia" si Consiliului Local Faget, va avea loc simpozionul "Traian Vuia 99", prilejuit de împlinirea a 99 de ani de la realizarea primului zbor mecanic din lume, cu un aparat mai greu decât aerul si cu mijloace proprii de bord.

Având în vedere faptul ca au fost invitati sa participe si parlamentarii judetelor din Banat, se intentioneaza initierea unui act normativ pentru declararea anului 2006, Anul "Traian Vuia"si stabilirea programului activitatilor care se vor desfasura în 2006.

Astazi, de la ora 14.00, în organizarea Consiliului Judetean Timis si a Centrului de Cultura si Arta, în holul de la etajul 3 al Palatului Administrativ, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura, sculptura si grafica al artistilor plastici Aurel Ardeleanu, Nora Novac si Lucia Stoica Kolla.