COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

16.06.2005

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a avut astazi, în cadrul actiunilor DKMT, o întâlnire cu profesorii de limba si literatura româna de la Scoala "Olga Petrov Radisic" din Vârset (Serbia si Muntenegru).

începând cu ora 13.30, la Muzeul Satului Banatean se desfasoara un spectacol de muzica si dansuri populare sustinut de ansambluri ale elevilor scolilor "Olga Petrov Radisic" din Vârset (Serbia si Muntenegru), "Nicolae Balcescu" din Gyula (Ungaria) si "Vincentiu Babes" din Timisoara.

De altfel, colaborarea dintre cele trei institutii de învatamânt dateaza din 2003 si s-a concretizat în organizarea, în comun, de spectacole si editarea revistei trimestriale "Licurici".

în cadrul întâlnirii de astazi, directorul Liceului sportiv "Banatul" din Timisoara a facut propunerea ca membrii redactiei revistei "Licurici" sa participe la o tabara de creatie literara pe durata unei saptamâni, în luna iulie. Creatiile copiilor se vor regasi în numarul viitor al revistei "Licurici".

"Aceasta vizita a dumneavoastra reprezinta pentru mine o întâlnire de suflet. Consiliul Judetean Timis, prin actiunile pe care le organizeaza, încearca sa mentina o legatura permanenta cu românii de peste granita, iar aceasta colaborare, prin intermediul scolilor, este o cale directa de pastrare a traditiilor românesti", a precizat presedintele Constantin Ostaficiuc.

în holul de la etajul 3 al Palatului Administrativ a avut loc astazi vernisajul expozitiei absolventilor Scolii Populare de Arta din cadrul Centrului pentru Cultura si Arta al Judetului Timis.