COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

16.05.2006

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Liviu Borha şi directorul ADETIM, Sergiu Bălaşa, vor avea, în perioada 18-19 mai, în Italia, la Veneţia, întrevederi cu autorităţile regionale Veneto, pe tema proiectului "Growing Together".

Principalele tematici care vor fi prezentate şi discutate cu ocazia întâlnirilor sunt: strategia de gestiune a mediului, experienţa regiunii Veneto în domeniul mediului, posibilităţile de dezvoltare a colaborării Timiş-Veneto.

Scopul acestei vizite este discutarea stadiului acestui proiect în domeniul protecţiei mediului/biodiversităţii, care se realizează în parteneriat de CJT-ADETIM şi regiunea italiană Veneto şi care este finanţat de Guvernul Italiei în baza Legii italiene 84/2001, care alocă fonduri pentru proiecte cu autorităţi locale sau centrale din România, Bulgaria, Croaţia, Serbia, Macedonia şi Albania. în cadrul proiectului, se vor stabili procedurile pentru declararea şi managementul zonelor de interes comunitar din Timiş pentru care sunt necesare măsuri de protecţia mediului.

Valoarea proiectului axat pe protecţia mediului/biodiversitate este de 50.000 de euro, din care 33.200 euro, reprezintă finanţarea din partea Guvernului Italiei, iar 16.800 euro cofinanţarea partenerilor (Regiunea Veneto şi CJT), prin munca prestată în cadrul proiectului.

"Growing Together" are ca obiectiv finanţarea asistenţei tehnice şi a documentaţiilor pentru promovarea unui proiect în domeniul interes, pe programul "Life".

Astăzi, de la ora 14.00, va avea loc şedinţa Comisiei de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice şi protecţia mediului, cu următoarea ordine de zi:

1. Rectificarea listei de investiţii a bugetului propriu al CJT pe anul 2006

2. Referat şi proiect de hotărâre privind propunerea de aprobare a taxelor judeţene pe anul fiscal 2007

3. Informare privind propunerea de aprobare a chiriei pe stadionul "Dan Păltinişanu" pe perioada desfăşurării Campionatului Diviziei A de fotbal

4. Referat şi proiect de hotărâre privind aprobarea listei proiectelor strategice propuse de CJT pentru a fi incluse în "Programul de Cooperare teritorială România-Ungaria pe 2007-2013" şi "Programul de finanţare PHARE CBC România-Serbia şi Muntenegru"

5. Referat şi proiect de hotărâre privind aprobarea reglementărilor urbanistice şi criterii obligatorii pentru stabilirea amplasamentelor fermelor de suine în extravilanul unităţilor administrative - teritoriale din judeţul Timiş

6. Propunere privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Consultativ Metropolitan Timişoara

7. Probleme curente. Avizări documentaţii urbanistice.