COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

16.05.2005

Pe site-ul CJT, www.cjtimis.ro au mai fost create sectiuni referitoare la inundatiile din Timis, unde sunt prezentate informatii privind:

Donatiile catre Consiliul Judetean Timis

SC LAFARGE ROMCIM SA: 2150 tone ciment tip IIAM 32,5 R, în saci de 50kg, inclusiv paletii si transportul pe calea ferata pâna la Timisoara sud.

SC FLANCO INTERNATIONAL SRL: 22 aragazuri, 3 combine frigorifice si 19 frigidere

Actele normative

Hotarârea Guvernului nr. 356/28 aprilie 2005 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privata a statului, din administrarea Ministerului Apararii Nationale în administrarea Consiliului Judetean Timis: 500 bucati de paturi tip M.Ap.N.; 500 bucati de saltele; 21 bucati paturi cu schelet metalic; 12 corturi de comandament 5,20 m x 5,20 m.

Hotarârea Guvernului nr. 416/12 mai 2005 privind alocarea unei sume din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, prevazut în bugetul de stat pe anul 2005, pentru înlaturarea unor efecte ale calamitatilor naturale produse în judetul Timis: 10 miliarde lei pentru realizarea masurilor urgente privind deratizarea si dezinfectarea zonelor inundate.

Sumele alocate de CJT din fondul pentru echilibrarea bugetelor locale

CJT a alocat fonduri urmatoarelor consilii locale:

Birda - 500 milioane lei

Foeni - 300 milioane lei

Gataia - 700 milioane lei

Peciu Nou "“ 250 milioane lei

Uivar "“ 500 milioane lei

Fondurile alocate pentru activitatile de dezinsectie

374 milioane lei "“ pentru dezinsectia a 1440 de ha

Mâine vor fi prezenti în Timis ministrii mediului din România si Ungaria, (Sulfina Barbu si Persenyi Laszlo) care se vor afla, în jurul orei 12.00-12.30 în zona localitatii Otelec, unde au fost instalate pompele maghiare.

Reprezentantii mass-media care doresc sa li se asigure transport sunt rugati sa confirme astazi la tel. 0723559062, sau sa trimita un e-mail la jana.lavrits@cjtimis.ro.

Plecarea de la Palatul Administrativ este la ora 11.00.

Si în aceasta saptamâna vor avea loc sedintele comisiilor de specialitate ale administratiei judetene pentru avizarea proiectelor de hotarâre care vor fi supuse plenului din 26 mai ora 10.00.

Astazi, de la ora 14.00, se vor întruni în sedinta consilierii judeteni membri ai Comisiei pentru sanatate si protectie sociala, sedinta care are urmatoarea ordine de zi:

  • întâlnire cu reprezentanti ai ONG-urilor care au ca obiect de activitate protectia speciala a persoanelor cu dizabilitati din judetul Timis, pentru desemnarea unui reprezentant în cadrul Comisiei de Expertiza Medicala a Persoanelor cu Handicap Adulti Timis
  • Informare privind situatia sinistratilor din judetul Timis cazati în spatiile D.G.A.S.P.C. Timis
  • Discutie cu Horia Vermesan "“ directorul Directiei de Sanatate Publica Timis, privind oportunitatea înlocuirii unor membrii din Comisia de Expertiza Medicala a Persoanelor cu Handicap Adulti Timis
  • Diverse

Mâine, de la ora 8.30, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc va avea o întâlnire cu primarii localitatilor afectate de inundatii (Birda, Cheveresu Mare, Denta, Foeni, Gataia, Giulvaz, Peciu Nou, Uivar, Topolovatu Mare) pentru a discuta necesitatile urgente pe care le au în aceasta perioada.

în cadrul conferintei de presa de astazi, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a precizat ca este în derulare licitatia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de dezinsectie si deratizare si ca se lucreaza pe DJ spre Foeni, distrus de ape (se acopera cu balast). De altfel Directia de Drumuri si Poduri Judetene Timis a intervenit, pe toate drumurile judetene si comunale.

La conferinta de presa au fost prezenti si reprezentanti ai THW, Curd Mohr, conducatorul echipei tehnice în zonele afectate de inundatii din Timis si Ewald Nagel, purtatorul de cuvânt.

THW este o institutie a statului care functioneaza în cadrul Ministerului Federal de Interne al Germaniei si care are în proportie de 99% voluntari. Astfel, THW-ul are în total 750.000 de membri voluntari organizati în 656 de asociatii locale în întreaga Germanie, fiind implicati în activitati de înlaturare a calamitatilor atât în Germania, dar si în alte tari.

Au venit cu o echipa formata din 32 de specialisti, care lucreaza cu utilajele din dotarea THW atât pentru evacuarea apelor cu pompele instalate în zona Cruceni- Graniceri, dar si pentru epurarea/filtrarea apei în zona Foeni.