COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

15.06.2006

Ieri s-a desfăşurat şedinţa Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport, ocazie cu care consilierii judeţeni şi-au dat avizul pentru proiectul de hotărâre privind cooperarea cu Agenţia Naţională Antidrog, respectiv semnarea unui protocol care vizează, în principal, iniţierea şi derularea unor proiecte comune, de interes judeţean, sprijinirea iniţiativelor organizaţiilor neguvernamentale care desfăşoară activităţi de prevenire a consumului de droguri, tutun, alcool sau desfăşurarea unor programe pentru evaluarea, consilierea, tratamentul, reabilitarea dependenţilor şi crearea unor servicii specifice.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre avizat de Comisie şi care va fi supus plenului din luna iulie, se referă la reorganizarea Muzeului Satului Bănăţean prin transferarea Secţiei de Etnografie de la Muzeul Banatului.

Muzeul Satului Bănăţean s-a desprins în anul 2000 de Muzeul Banatului, devenind instituţie distinctă, fapt care a determinat şi divizarea colecţiei de obiecte etnografice. Prin acest transfer se va realiza reîntregirea colecţiilor. De asemenea, se intenţionează organizarea de expoziţii în spaţiul Muzeului Satului, pe tot parcursul anului, în aer liber în perioada primăvară-vară, iar în lunile de toamnă şi iarnă, în noul sediu administrativ.

Tot ieri, consilierii judeţeni au analizat materialul "Evaluarea impactului social al strategiei culturale a judeţului Timiş în perioada 2002-2005".

Următoarea şedinţă a Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport va avea loc în 22 iunie, de la ora 14.00, când consilierii judeţeni vor analiza situaţia bibliotecilor comunale din judeţul Timiş.

Duminică, 18 iunie, de la ora 17.00 la Muzeul Satului Bănăţean va avea loc un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul "Banatul".

Luni, 19 iunie, nu va avea loc conferinţa de presă.