Comunicat de presa

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

15.05.2012


În perioada 18-19 mai, la Veneţia va avea loc acţiunea intitulată. „Zilele culturii timişene”, care va fi găzduită de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică.
„CJT, în colaborare cu Muzeul Satului, Muzeul Banatului, Muzeul de Artă şi Teatrul pentru copii şi tineret „Merlin”, va organiza pe perioada a două zile, la Veneţia, acest eveniment cultural, care are drept scop promovarea judeţului Timiş”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.
Astfel, timp de două zile, în Piaţa Campo Santa Fosca din faţa Institutului Român de Cultură, vor avea loc reprezentaţii ale piesei Buratino, realizate de artiştii Teatrului Merlin, dar şi prezentări de artă tradiţională (olărit) din această zonă a ţării.
„Clădirea Institutului Român de Cultură va găzdui o expoziţie de gravuri şi stampe şi prezentări legate de aviatorul Traian Vuia”, a mai spus preşedintele Constantin Ostaficiuc.
De asemenea, curatorul Marius Cornea, va prezenta tablourile Muzeului de Artă din colecţia de pictură italiană din secolele XV-XX.
Delegaţia judeţului Timiş care va fi prezentă la Veneţia va fi compusă din Dan Ciobotaru, directorul Muzeului Banatului, Claudiu Ilaş, directorul Muzeului Satului, Eva Labadi, directorul Teatrului „Merlin”, Marius Cornea, curator în cadrul Muzeului de Artă, artişti populari şi actori ai Teatrului „Merlin”.
 
 
Astăzi au loc şedinţele a trei dintre comisiile de specialitate ale administraţiei judeţene. Astfel, la ora 13.00 se întrunesc în şedinţă consilierii judeţeni din Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice şi protecţia mediului pentru analiza proiectelor de hotărâre privind propunerea de prelungire a contractului de închiriere încheiat cu S.C. „ROTH” S.R.L., Timişoara, propunerea de aprobare a atribuirii licenţelor de traseu pentru servicii de transport persoane prin curse regulate speciale unor operatori de transport rutier şi rectificarea bugetului propriu al judeţului Timiş pe anul 2012.
La ora 14.00, consilierii judeţeni din Comisia pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport discută pe tema rectificării rectificarea bugetului propriu al judeţului Timiş pe anul 2012. La aceeaşi oră se va desfăşura şi şedinţa Comisiei economice, cu următoarea ordine de zi:
1.                                          Raport şi proiect de hotărâre privind propunerea de modificare a tarifelor de închiriere autocar Mercedes-Benz de către Teatrul pentru Copii şi Tineret „ Merlin” Timişoara
2.                                          Raport şi proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii CJT nr. 20/2012 privind aprobarea achitării cotizaţiei către Asociaţia „Baschet Club Timişoara”
3.                                          Raport şi proiect de hotărâre privind propunerea de aprobare a Planului de ocupare a funcţiilor publice pe anul 2012 al Camerei Agricole a judeţului Timiş
4.                                          Raport şi proiect de hotărâre privind propunerea de prelungire a contractului de închiriere încheiat cu S.C. „ROTH” S.R.L., Timişoara
5.                                          Raport şi proiect de hotărâre privind propunerea de exprimare a acordului pentru încetarea asocierii în participaţiune în vederea realizării obiectivului „Incubator de afaceri şi centru de transfer tehnologic în domeniul software Timişoara” şi pentru dizolvarea S.C „UBIT” S.R.L Timişoara
6.                                          Raport şi proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al judeţului Timiş pe anul 2012.