COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

15.04.2005

Astazi, vicepresedintele CJT, Liviu Borha, a avut o întâlnire cu ambasadorul Republicii Peru în România, Excelenta Sa Elard Escala, însotit de secretarul I al Ambasadei, Marco Antonio Santivanez.

Cu acest prilej, ambasadorul a precizat ca este la a 2-a vizita în Timisoara, de la investirea în functie în urma cu aproximativ 1 an de zile, si ca intentioneaza sa aiba mai multe întâlniri cu oficialitatile locale, cu reprezentanti ai Camerei de Comert si cu agenti economici, dar si sa participe la festivalul "Student Fest".

Aceasta deoarece mâine, de la ora 16.00, la sediul Facultatii de Arte Plastice, va avea loc vernisajul expozitiei fotografului peruan Javier Ruzo, la inaugurarea careia va fi prezent si ambasadorul Elard Escala.

Vicepresedintele CJT, Liviu Borha a subliniat necesitatea promovarii schimburilor economice bilaterale, cu accent pe domeniul turistic, având în vedere potentialul turistic al Republicii Peru.

La ora actuala, principale schimburi comerciale cu România, vizeaza importurile, din Peru, a unor produse agroindustriale (cafea, fructe si bumbac).

Ambasadorul a mai subliniat faptul ca Republica Peru este împartita în 22 de regiuni, dintre care una dintre cele mai dezvoltate este Lambayeque, situata în nord-vestul tarii si ca presedintele acestei regiuni, Venude Simons , si-a exprimat dorinta de a stabili, cu un judet din România, cooperare în diverse domenii. în acest context, vicepresedintele CJT, a transmis invitatia , de a veni la Timisoara si în judetul Timis.

Un alt subiect al discutiei l-a constituit promovarea schimburilor culturale bilaterale.

în perioada 18-21 aprilie, se va desfasura manifestarea intitulata "Zilele bibliotecarului". Astfel, în 18 aprilie, la ora 17.00, va avea loc, la sediul Bibliotecii Judetene Timis (Sectia de Arta) vernisajul unei expozitii a studentilor de la Facultatea de Arte a Universitatii de Vest, iar în 19 aprilie, de la ora 11.00, vernisajul unei expozitii cu cele mai importante enciclopedii aflate în patrimoniul Bibliotecii Judetene.

De asemenea, pentru data de 20 aprilie este programata dezbaterea "Biblioteca în contextul cultural contemporan al tarii", iar pentru 21 aprilie, o excursie documentara si schimb de experienta între reprezentantii bibliotecilor orasenesti din judetele Timis, Caras-Severin si Hunedoara.

Pentru organizarea "Zilelor bibliotecarului", Consiliul Judetean Timis a alocat, prin "Agenda manifestarilor cultural-artistice, sportive si de tineret", aferenta acestui an, 30 milioane de lei.