COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

15.03.2005

întruniti în sedinta Comisiei pentru sanatate si protectie sociala, consilierii judeteni au avizat ieri proiectul de hotarâre privind darea în folosinta gratuita a imobilului situat în comuna Sacalaz, cuprins în domeniul public al judetului Timis , catre Centrul de Zi "Pentru Voi". Imobilul respectiv a intrat în patrimoniul public al judetului Timis în 2003 o data cu reorganizarea Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap si preluarea de serviciul public al CJT - Directia de Asistenta Sociala - a patrimoniului fostului Inspectorat de Stat pentru Persoane cu Handicap Timis.

La data preluarii, imobilul era dat în folosinta gratuita Centrului "Pentru Voi", iar consilierii judeteni au avizat ieri continua rea darii în folosinta gratuita a acestuia, pe o perioada de 5 ani.

Membrii Comisiei pentru sanatate si protectie sociala au mai avizat proiectul de hotarâre privind aprobarea Normativelor de dotare cu autovehicule si consumul lunar de carburanti pentru serviciile si institutiile publice finantate din bugetul propriu al Consiliului Judetean Timis si rectificarea bugetului propriu al CJT pe 2005.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc a avut o sedinta cu sefii de servicii din cadrul administratiei judetene, principala tema fiind viitorul plen al CJT, programat sa se desfasoare în data de 28 martie 2005.

Totodata, liderul CJT i-a solicitat sefului Serviciului Resurse Umane, o analiza privind cursurile de perfectionare la care vor trebui sa participe angajatii Consiliului pe parcursul acestui an.

Un alt subiect discutat a fost necesitatea unei analize, la nivelul CJT, privind oportunitatea introducerii unui nou sistem în relatia cu cetatenii - de tip Call Center - din dorinta de a raspunde, mai rapid, solicitarilor acestora, privind activitatea administratiei judetene.

în cadrul programului de audiente, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc a avut astazi discutii cu primari din localitatile timisene, pe teme punctuale, legate, în principal de alocarea de fonduri, infrastructura de drumuri, alimentari cu apa si realizarea unor lucrari de reparatii.

  • la Beba Veche "“ orga nizarea manifestarilor euroregionale de la Triplex Confinium din 28 mai, repararea sediului caminului cultural si al primariei si a drumului între Beba Veche si Triplex Confinium. De aceea, în 30 martie, reprezentanti ai CJT se vor deplasa în respectiva localitate pentru a face u inventar al lucrarilor necesare. Primarul a mai solicitat 100 milioane lei pentru lucrari la acoperisul scolii din localitate
  • Ortisoara "“ reabilitarea DJ Calacea-Ortisoara-Seceani si situatia patrimoniului
  • Masloc "“ repararea unui corp de cla dire al scolii din Masloc, pentru care primarul a solicitat 1,8 miliarde lei. De altfel, din sponsorizari, a fost introdusa încalzirea centrala si a fost achizitionat mobilier pentru 4 sali de clasa. Un alt subiect discutat a fost reabilitarea DJ 591 între Timisoara si Alios, care reprezinta o prioritate a administratiei judetene si pentru care vor fi alocate fonduri în acest an.
  • Ciacova "“ finalizarea reabilitarii retelei de distributie a apei potabile din localitatea Ciacova, pentru care ar fi necesari 1,2 miliarde lei si realizarea unor lucrari de renovare a cladirilor din Piata centrala a localitatii
  • Tomnatic "“ repararea drumului comunal, restantele la plata ajutorului social si a salariilor profesorilor si întocmirea unui proiect pentru încalzirea centrala a sediilor scolii, primariei si gradinitei.
  • Liebling "“ reabilitarea DC Liebling"“Cerna, care are o lungime de 7,5 km. în programul CJT din acest an, sunt prevazute lucrari pe 2,5 km din acest drum.
  • Faget "“ restantele la plata ajutoarelor sociale
  • Jimbolia "“ repararea sediului liceului
  • Sacalaz "“ reabilitarea drumului între Beregsau Mare"“Beregsau Mic-Bogda si plata salariilor profesorilor
  • Dumbravita "“ realizarea unei piste pentru biciclisti, de -a lungul DJ Timisoara-Dumbravita si încasarea taxelor judiciare.