COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

15.02.2005

Firmele cu care Consiliul Judetean Timis are contracte pentru activitatea de deszapezire si combatere a poleiului pe drumurile judetene, au actionat si în aceasta dimineata cu utilajele din dotare si materiale antiderapante.

Astfel, pentru îndepartarea stratului de zapada înghetat, pâna la ora 7.00, AGMA TIUCA SRL si DRUMCO SA au actionat pe drumurile din zonele Timisoara, Sânnicolau Mare si Faget cu 9 utilaje si 87 tone de material antiderapant.

Se circula, în conditii de iarna, pe toate drumurile judetene.

în cadrul programului de audiente, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc a avut astazi discutii cu primarul localitatii Carpinis, Ioan Sima si cu viceprimarul Uivarului, Vasile Catlan.

Astfel, viceprimarul comunei Uivar a solicitat dotare cu o masina de pompieri cu rezervor cu apa, necesara în conditiile în care în localitatea respectiva nu exista sistem de alimentare cu apa si o masina simpla de pompieri nu este utila. De asemenea, s-a discutat despre intentia viceprimarului de a solicita, de la Directia Silvica, împadurirea unei suprafete de teren din zona localitatii Uivar, despre problemele legate de protectia sociala, în Uivar existând peste 100 de dosare de ajutor social pe Legea 416/2001 privind venitul minim garantat si despre platile la lucrarile efectuate.

Problemele ridicate de primarul din Carpinis au fost: situatia bibliotecii din comuna, a cladirilor uneia dintre scolile si gradinitei din Carpinis si a scolii si gradinitei din Iecea Mica, care necesita reparatii, si a fostului cinematograf - cladire care este într-o stare avansata de degradare.

Constantin Ostaficiuc a solicitat sefului Serviciului Relatii Publice, Razvan Hrenoschi, sa realizeze o inventariere privind cladirile cinematografelor din Timis care nu sunt functionale, urmând sa se transmita catre Guvern o propunere de trecere a acestora în patrimoniul local, doar astfel existând posibilitatea repararii lor din fonduri ale localitatilor.

La invitatia ministrului Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, va participa în data de 18 februarie la inaugurarea Consulatului General al României la Vârset, în Serbia si Muntenegru.

Cu acest prilej, va avea loc si o întâlnire a ministrului Mihai Razvan Ungureanu cu omologul sau din Serbia si Muntenegru, Vuk Draskovic.