Comunicat de presa

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

14.02.2012


Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc  a avut ieri o întrevedere cu reprezentanţii European Business Club, care reuneşte 700 de societăţi comerciale din partea de vest a ţării şi care a fost înfiinţat în decembrie 2011.
La întâlnirea cu preşedintele CJT au fost prezenţi Dan Bedros, Peter Hochmuth, Gilberto Tiveron şi Petrişor Morar.
În cadrul discuţiilor de ieri au fost abordate teme legate de atragerea de fonduri europene, agricultură, mediu înconjurător şi energie.
De asemenea, Constantin Ostaficiuc a propus ca subiect posibilitatea realizării de parteneriate public-private pentru dezvoltarea de proiecte.
O primă întâlnire va avea loc în data de 2 martie, în Sala multifuncţională a CJ Timiş, la care vor participa oameni de afaceri, şi în cadrul căreia preşedintele CJ Timiş va prezenta strategia de dezvoltare a judeţului pentru 2012 şi în perspectivă (proiecte prioritare, în special în domeniul infrastructurii). Aceasta deoarece „rolul administraţiei este acela de a crea infrastructura necesară, astfel încât societăţile comerciale să poată ulterior dezvolta proiecte, în domenii diverse”, a apreciat Constantin Ostaficiuc.
Această întrevedere programată în 2 martie, este prima dintr-o serie de astfel de discuţii care vor avea loc între oamenii de afaceri şi administraţia locală şi centrală.
 
 
Ninsorile căzute au determinat mobilizarea firmelor cu care Consiliul Judeţean Timiş are contracte privind activitatea de deszăpezire şi combatere a poleiului pe drumurile judeţene.
De aceea, societăţile comerciale CONFORT SA, MNG TRANS SRL, AXELA CONSTRUCŢII SRL şi TECHNOCER SRL au acţionat pe drumurile judeţene, începând de ieri după-amiază şi până în această dimineaţă la ora 7.00,  cu 38 utilaje şi cu 475 tone de material antiderapant.