Comunicat de presa

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

14.02.2007

CONSILIUL JUDETEAN TIMIS

Comunicat de presa

14 februarie 2007

In cursul zilei de ieri presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a avut o serie de intrevederi cu membrii grupului politic poplar european, (EPP), dar si cu cei ai Delegatiei Romaniei la Comitetul Regiunilor, cu reprezentanti ai Adunarii Regiunilor Europei si ai Biroului Veneto de la Bruxelles.

 

Delegatia Romana la CoR - Bruxelles 13.02.2007

 

Astfel, cu directorul Reprezentantei Regiunii Veneto Gianlorenzo Martini, Constantin Ostaficiuc a avut discutii legate, in principal, de atragerea fondurilor comunitare pentru dezvoltarea de proiecte.

"CJT a initiat mai multe proiecte pentru obtinerea de finantari din fondurile structurale ale Uniunii Europene. Dintr-o analiza realizata saptamana trecuta la Bucuresti a reiesit faptul ca din cele 47 de proiecte care au deja asistenta tehnica pentru finantare din fonduri structurale, 6 apartin Consiliului Judetean Timis", a subliniat Constantin Ostaficiuc. S-a mai discutat despre proiectul "Growing together", initiat de CJT in parteneriat cu Regiunea Veneto si care are ca si domeniu protectia mediului.

O alta intrevedere desfasurata ieri a fost cea a membrilor Delegatiei Romaniei la Comitetul Regiunilor, ocazie cu care s-a convenit asupra repartizarii acestora in cele 6 comisii ale CoR.  

Sesiunea Plenara CoR Bruxelles 13.02.2007

Tot ieri, s-a desfasurat sesiunea plenara a CoR, in descchiderea careia Constantin Ostaficiuc si Krasimir Mirev au rostit alocutiuni in calitate de presedinti ai delegatiilor nationale ale Romaniei si, respectiv, Bulgariei.

Receptia oficiala CoR Bruxelles 13.02.2007

 

"Cu aproape 5 ani in urma, in iulie 2002 un repezentant ales al colectivitatii teritoriale din Romania participa la prima sesiune plenara a CoR, deschisa tuturor tarilor candidate a UE. Asa cum stiti, din octombrie 2005, Comitetul Regiunilor ne-a oferit posibilitatea sa participam la lucrarile sale in calitate de observatori si sa intram astfel in contact direct cu mediul institutional si decisional european", sublinia Constantin Ostaficiuc in deschiderea sesiunii.

 

Receptia oficala Bruxelles 13.02.2007

 

Acesta s-a mai referit la importana politicilor regionale si a utilizarii optime a programelor si finantarilor europene.

Totodata in cadrul sesiunii plenare CoR au fost prezentate si dezbatute aspecte legate de politica sociala si a locuintei, punerea in aplicare a programului comunitar de la Lisabona: finantarea cresterii intreprinderilor mici si mijlocii, politica europeana in domeniul transporturilor in perspective anului 2010, eficienta sistemelor europene de invatamant si formare profesionala, initiative europeana in ceea ce priveste transparenta, sau strategia UE privind drepturile copilului.

In perioada 13-14 februarie se desfasoara la Bruxelles, la initiativa Biroului de Reprezentare al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, actiuni de promovare a autoritatilor locale din Romania, printre care si o expozitie e prezentare a judetelor romanesti.

Ieri seara, a avut loc o receptie in onoarea celor doua state care recent au aderat la Uniunea Europeana - Romania si Bulgaria "“ receptie oferita de presedintele Comitetului Regiunilor, Michel Dellebarre.

Astazi se va desfasura, in continuare, sesiunea plenara a CoR si de asemenea, Constantin Ostaficiuc, alaturi de presedintii celorlate 26 de Delegatii nationale va avea o intrevedere cu Michel Dellebarre.