COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

14.02.2005

Astazi, de la ora 14.00, are loc sedinta Comisiei pentru sanatate si protectie sociala, consilierii judeteni urmând sa analizeze: raportul privind verificarea efectuata la Centrul de zi "îngerii Sperantei" cu Centrul Rezidential de Recuperare si Reabilitare Lugoj si raportul general de activitate al Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Timis pentru anul 2004, referatul privind propunerea de modificare a unor criterii din grila de punctaj pentru întocmirea listei de prioritati si de repartizare a locuintelor din fondul locativ de stat, un material referitor la numarul persoanelor cu handicap neinstitutionalizate care necesita protectie speciala din judetul Timis si diverse sesizari ale cetatenilor.

Serviciul de Audit al administratiei judetene deruleaza, pâna la sfârsitul lunii martie activitate de audit la aparatul propriu, domeniile vizate fiind buget-venituri, investitii, achizitii publice si contabilitate.

Planul de audit intern pe anul 2005 mai cuprinde controale la urmatoarele institutii:

  • aprilie-mai - Centrul de Cultura si Arta Timis (modul de organizare si conducere a contabilitatii, achizitiilor publice de produse si servicii, obiectivelor de investitii si a lucrarilor de reparatii curente si capitale) si scoala speciala "Gheorghe Atanasiu" Timisoara (auditarea achizitiilor publice de produse si servicii, obiectivelor de investitii si a lucrarilor de reparatii curente si capitale)
  • iunie-iulie - scoala cu clasele I-VIII "Constantin Pufan" Timisoara (modul de organizare si conducere a contabilitatii, achizitiilor publice de produse si servicii, obiectivelor de investitii si a lucrarilor de reparatii curente si capitale)
  • septembrie-noiembrie "“ ADETIM (audit de sistem)
  • noiembrie "“decembrie "“ evaluarea activitatii de audit public intern la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis

în momentul în care s-a întocmit Planul de audit public intern pe anul 2005, s-au avut în vedere prevederile Legii 672/2002 privind auditul public intern si de Normele metodologice proprii, care vizeaza exercitarea auditului public intern la CJT.

Planificarea misiunilor de audit s-a facut pe acele obiective considerate cu grad major de risc.

Serviciul Buget-Venituri al Cons iliului Judetean Timis a finalizat situatia privind veniturile proprii facturate si încasate direct în perioada 1 ianuarie "“ 31 decembrie 2004.

Conform acesteia, din chirii si redevente, Consiliul Judetean Timis a încasat, anul trecut, 3,741 miliarde de lei. Totodata, încasarile din luna decembrie se ridica la circa 157 milioane de lei.

Valoarea programata a încasarilor, pe tot anul 2004, este de peste trei miliarde de lei. Diferenta între valoarea programata si cea încasata consta din executie silita (de bite, dobânzi si penalitati).

Pentru îndepartarea poleiului si stratului de zapada, pâna la ora 7.00, DRUMCO SA a actionat, pe drumurile judetene din zona Fagetului, cu 4 utilaje si 53 tone de material antiderapant.

Se circula, în conditii de iarna, pe toate drumurile judetene.

Administratia judeteana a solicitat Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului o suplimentare a fondului de 700 milioane de lei alocat judetului Timis pentru finalizarea planurilor urbanistice generale si a regulamentelor locale de urbanism. Suma ceruta de CJT este de 3.500 milioane de lei.