COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

13.09.2005

Astăzi, a avut loc o şedinţă operativă cu toţi şefii de servicii din Consiliul Judeţean Timiş. Tema principală a acestei şedinţe a constituit-o pregătirea viitorului plen al CJT, care va avea loc în cursul acestei luni.

Urmează ca după ce se vor întâlni toate comisiile de specialitate şi vor aviza materialele, să se desfăşoare plenul CJT pentru a aproba următoarele proiecte de hotărâre: aprobarea Acordului de cooperare între CJT şi Adunarea Generală a Provinciei Pordenone (Italia), numirea în funcţie a directorului executiv al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Timiş, propunerea de prelungire a dreptului de folosinţă gratuită a unor autovehicule, propunerea de modificare a normativelor de dotare cu autovehicule şi consumul lunar de carburanţi pentru Direcţia de Prestări Servicii Timiş, propunerea de aprobare a trecerii din domeniul public al judeţului Timiş în domeniul privat al judeţului a imobilului situat în Timişoara, str. Sf. Ioan nr. 1 şi demolării construcţiilor existente, propunerea aprobării unor măsuri pentru vânzarea spaţiilor proprietate privată a judeţului Timiş cu destinaţia cabinete medicale, precum şi a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi conexe actului medical, repartizarea unor sume pentru elaborarea şi/sau reactualizarea planurilor urbanistice şi a regulamentelor locale de urbanism în anul 2005, rectificarea bugetului propriu al judeţului Timiş pe anul 2005.

De asemenea, preşedintele Constantin Ostaficiuc a solicitat responsabililor din CJT să-i prezente o situaţie privind zonele sinistrate şi analiza execuţiei bugetare pe fiecare localitate în parte.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc a avut astăzi o întâlnire cu vicepreşedintele Adunării Generale Csongrad, Attila Marosvari pentru discutarea proiectelor euroregionale. La întrevedere au mai luat parte vicepreşedintele CJT, Liviu Borha, directorul ADETIM, Sergiu Bălaşa şi directorul societăţii de utilitate publică Agenţia de Dezvoltare a Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş"“Tisa, Eszter Csokasi.

Principalul obiectiv al discuţiilor l-a constituit şedinţa reunită a guvernelor României şi Ungariei, care va avea loc luna viitoare, la Bucureşti. De aceea, oficialii din Timiş şi Csongrad au abordat identificarea unor proiecte comune, care să aibă susţinerea ambelor judeţe.

"Aş dori să stabilim, cât mai curând posibil, o listă cu proiecte de interes comun şi care să fie incluse pe agenda de lucru a şedinţei reunite a celor două guverne", a subliniat Constantin Ostaficiuc.

în urma discuţiilor, s-a convenit ca unul dintre aceste proiecte "“ deziderate comune, să fie refacerea legăturii pe cale ferată Timişoara-Szeged, prin Cenad- Kiszombor.

Alte proiecte de importanţă euroregională sunt transformarea Punctului de Trecere a Frontierei de la Cenad-Kiszombor în vamă pentru trafic greu şi realizarea unei unităţi de intervenţie în situaţii de calamităţi.

Proiectul urmează să fie depus pe programul Phare CBC, pentru obţinerea unei finanţări în valoare de 600.000 euro. în cazul acestui proiect, susţinerea pe care pot să o ofere cele două guverne vizează armonizarea legislaţiei în domeniu, astfel încât să fie permisă activarea, de-o parte şi de alta a graniţelor, în cadrul Euroregiunii, a echipelor de intervenţie în caz de urgenţă.