COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

13.04.2005

Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Marius Popovici, si prefectul judetului Timis, Ovidiu Draganescu, au avut astazi o întâlnire cu Ambasadorul Japoniei la Bucuresti, Excelenta Sa, Naotoshi Sugiuchi.

Cu acest prilej, ambasadorul a precizat ca unul dintre motivele acestei vizite la Timisoara îl constituie proiectul de constructie a unei parti din centura municipiului Timisoara, între Calea Lugojului si Calea Aradului, care se realizeaza printr-un credit al Guvernului Japoniei.

De asemenea, oaspetilor japonezi le -a fost prezentat judetul Timis, din punct de vedere economic si cultural. "Timisul a cunoscut, în ultimii ani o dezvoltare economica dinamica , fapt confirmat si de prezenta aici a unor importanti investitori straini, precum: Continental, Alcatel, Rieker, Siemens, si altii. Problema noastra este infrastructura, în principal cea de drumuri", a subliniat vicepresedintele Popovici.

S-a mai discutat despre oferta Parcului Industrial si Tehnologic al CJ Timis si despre necesitatea promovarii schimburilor comerciale, dar si culturale.

La sediul Palatului Administrativ, a avut loc o întâlnire la care au participat arhitectul sef al judetului si arhitecti sefi ai comunelor din zona periurbana Timisoara, ocazie cu care s-a discutat despre "Regulamentul de organizare si functionare al Consiliului Consultativ Metropolitan Zona Timisoara".

Conform proiectului de regulament, Consiliul Consultativ Metropolitan al Zonei Timisoara are rolul de a coordona implementarea unei politici urbane coerente în zona de dezvoltare metropolitana, în domeniul infrastructurii tehnico-edilitare sau al infrastructurii de transport, dar si de a atrage surse de finantare sau de a prioritiza proiectele de interes comun.

înfiintarea Consiliului Consultativ Metropolitan al Zonei Timisoara a fost aprobata de consilierii judeteni în plenul din 22 noiembrie 2004, cu scopul consultarii autoritatilor administratiei publice locale din zona Timisoara, respectiv municipiul Timisoara si comunele periurbane Dumbravita, Ghiroda, Mosnita Noua, Giroc, Sânmihaiu Român, Sacalaz, Sînandrei, Giarmata, Ortisoara, Remetea Mare, Sag si Parta, în domeniul amenajarii teritoriului si urbanismului.

Directia de Urbanism a administratiei judetene a emis, în cursul lunii trecute, 115 certificate de urbanism si 58 autorizatii de construire. Totodata, de la începutul anului, au fost emise 270 certificate de urbanism si 115 autorizatii de construire.