COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

12.12.2005

în data de 15 decembrie, de la ora 14.00, în Sala Mare a Palatului Administrativ, va avea loc festivitatea de decernare a premiilor Pro Cultura Timisiensis 2005 - seniori.

Astfel, membrii Comisiei de selecţie au decis acordarea a câte o diplomă de onoare, o plachetă şi 6 milioane de lei vechi pentru întreaga activitate desfăşurată şi merite deosebite în promovarea artei şi culturii timişene următoarelor personalităţi:

  • Traian Buzoianu "“ actor
  • Ducas Peter "“ actor
  • Isolde Kobeţ "“ actor
  • Horia Dan Ionescu "“ actor
  • Ioan Tomi "“ muzicolog
  • Ovidiu Papană "“ muzicolog, folclorist
  • Xenia Eraclide Vreme "“ artist plastic
  • Mariana Şarba "“ cântăreaţă de operă
  • Ioan Jurca Rovină "“ scriitor
  • Leon Vreme "“ artist plastic
  • Ion Arieşanu "“ scriitor
  • Aurel Turcuş "“ scriitor
  • Szekernyes Janos "“ critic de artă, scriitor

Totodată, în premieră, va avea loc şi festivitatea de premiere Pro Cultura Timisiensis 2005 "“ certitudini, prin premierea tinerilor artişti:

  • Radu Pavel Gheo "“ scriitor
  • Dejan Galetin "“ muzicolog
  • Tokay Andrea "“ actor
  • Boris Gaza "“ actor
  • Simona Wettel "“ actor
  • Nemethi Giorgio - actor

Fiecare primeşte o plachetă, o diplomă de onoare şi 3 milioane de lei vechi.

Astăzi, de la ora 14.00, consilierii judeţeni membri ai Comisiei pentru sănătate şi protecţie socială vor analiza referatul şi proiectul de hotărâre privind propunerea de înfiinţare a Comandamentului Antiepizootic.

Mâine, se vor desfăşura şedinţele a trei dintre comisiile de specialitate ale Consiliului Judeţean Timiş. Astfel, de la ora 12.00, este planificată şedinţa Comisiei pentru administraţie publică locală, cu următoarea ordine de zi:

- Referat şi proiect de hotărâre privind propunerea de înfiinţare a Comandamentului Antiepizootic

- Referat şi proiect de hotărâre privind înfiinţarea " Muzeului de Artă"

- Referat şi proiect de hotărâre privind propunerea de prelungire a duratei de închiriere a unor spaţii cu destinaţia activităţi conexe, situate în imobilul din Timişoara, B-dul Victor Babeş nr.21, domeniul privat al judeţului Timiş.

începând cu ora 14.00, are loc şedinţa Comisiei de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice şi protecţia mediului, care are, pe ordinea de zi, următoarele puncte:

- Referat şi proiect de hotărâre privind aprobarea convenţiei de asociere în vederea promovării proiectului "Sistem de gestiune a deşeurilor menajere în judeţul Timiş"

- Referat şi proiect de hotărâre privind aprobarea convenţiei de asociere în vederea promovării proiectului "Alimentarea cu apă, canalizare şi epurare ape uzate în judeţul Timiş"

- Referat şi proiect de hotărâre privind aprobarea racordării unor consumatori la reţeaua de canalizare a PITT

- Referat şi proiect de hotărâre privind propunerea de participare a CJ Timiş la constituirea SC SKILIFT SRL Reşiţa

- Rectificarea bugetului propriu pe anul 2005

- Avizări cereri pentru emiterea unor autorizaţii de construire.

Tot de la ora 14.00, se va desfăşura şedinţa Comisiei economice, cu următoarea ordine de zi:

1. Referat şi proiect de hotărâre privind aprobarea convenţiei de asociere în vederea promovării proiectului "Sistem de gestiune a deşeurilor menajere în judeţul Timiş"

2. Referat şi proiect de hotărâre privind aprobarea convenţiei de asociere în vederea promovării proiectului " Alimentarea cu apă, canalizare şi epurare ape uzate în judeţul Timiş"

1. Referat şi proiect de hotărâre privind aprobarea racordării unor consumatori la reţeaua de canalizare a PITT

2. Referat şi proiect de hotărâre privind propunerea de participare a CJ Timiş la constituirea SC SKILIFT SRL Reşiţa

3. Rectificarea bugetului propriu pe anul 2005

4. Referat şi proiect de hotărâre privind propunerea de prelungire a duratei de închiriere a unor spaţii cu destinaţia activităţi conexe, situate în imobilul din Timişoara, B-dul Victor Babeş nr. 21, domeniul privat al judeţului Timiş

De asemenea, în 15 decembrie, de la ora 16.00, va avea loc şedinţa Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport, cu următoarea ordine de zi:

- Festivitatea "Pro Cultura Timisiensis 2005"

- Referatul şi proiectul de hotărâre privind propunerea de participare a CJT la constituirea SC SKILIFT SRL Reşiţa

- Referatul şi proiectul de hotărâre privind înfiinţarea "Muzeului de Artă".

în 13 decembrie, de la ora 10.00, la sediul Bibliotecii Judeţene, şeful Serviciului Relaţii Publice, Răzvan Hrenoschi, va avea o întâlnire cu toţi bibliotecarii din Timiş, pe teme legate de activitatea desfăşurată pe parcursul acestui an şi "Agenda manifestărilor cultural-artistice, sportive şi de tineret" din 2006.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, va fi prezent mâine la Szeged, unde are loc şedinţa comună de monitorizare a Programului de cooperare transfrontalieră Ungaria-România-Serbia şi Muntenegru. Cu acest prilej, vor fi prezentate activităţile desfăşurate în 2005 şi informaţii privind acest program european (tipurile de proiecte care pot fi aprobate, procesul de selecţie, metodele de evaluare a proiectelor, etc.)

Astăzi şi mâine, o delegaţie timişeană formată din primari, reprezentanţi ai ADETIM şi ai Direcţiei de Urbanism a CJT este prezentă la Szeged, unde are loc conferinţa intitulată "Experienţele şi oportunităţile programelor Comunităţii Europene".

Principalele teme dezbătute vizează dezvoltarea regională, economică şi rurală şi protecţia mediului.