COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

12.09.2005

Mâine, 13 septembrie, de la ora 10.00, are loc şedinţa Comisiei pentru administraţie publică locală, cu următoarea ordine de zi:

  • proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de cooperare între CJT şi Adunarea Generală a Provinciei Pordenone (Italia)
  • proiect de hotărâre privind numirea în funcţie a directorului executiv al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Timiş
  • proiect de hotărâre privind propunerea de prelungire a dreptului de folosinţă gratuită a unor autovehicule
  • proiect de hotărâre privind propunerea de modificare a normativelor de dotare cu autovehicule şi consumul lunar de carburanţi pentru Direcţia de Prestări Servicii Timiş.

Tot mâine, de la ora 11.00, la sediul Palatului Administrativ, va avea loc o întâlnire a preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, cu vicepreşedintele Adunării Generale Csongrad, Attila Marosvari şi directorul societăţii de utilitate publică Agenţia de Dezvoltare a Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş"“Tisa, Eszter Csokasi, pentru discutarea proiectelor euroregionale.

Una dintre competenţele şi responsabilităţile Consiliului Judeţean Timiş în rezolvarea problemelor cauzate de inundaţii, este emiterea autorizaţiilor de demolare, în cazul acelor case care, conform expertizelor specialiştilor, nu pot fi consolidate şi a certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire pentru noile case.

Până în prezent, au fost emise 570 de autorizaţii de construire, din care 528 de Direcţia de Urbanism a administraţiei judeţene, pentru case din localităţile Mănăstire şi Sângeorge (comuna Birda), Denta, Roviniţa Mare, Ivanda, Crai Nou şi Rudna (comuna Giulvăz), Otelec şi Ionel (comuna Uivar), Cruceni şi Foeni (comuna Foeni), restul de 42 de autorizaţii fiind emise de primăriile localităţilor Chevereşu Mare şi Gătaia.

Până în prezent, prin ANL au fost contractate lucrări de reconstrucţie la 548 case, din care au fost recepţionate 54 (9 în oraşul Gătaia, 10 în Sculea, 6 în Mănăstire, 8 în Sângeorge, 5 în Denta, 3 în Roviniţa Mare, 4 în Chevereşu Mare, 1 în Dragşina şi 8 în Foeni).

O situaţie centralizatoare întocmită de ANL Timiş arată că la 474 de case se lucrează la turnarea fundaţiei. De asemenea, 233 de case sunt la nivel de zidărie, iar la 104 case se lucrează la finisaje.

în ceea ce priveşte casele "adoptate", au fost finalizate lucrările la cele 8 case din comuna Birda (Consiliul Judeţean Constanţa), la casa "adopată" de SC Agma Tiucă SRL, (Sculea nr. 28) la casa cu nr. 167 din Denta, la cele cu nr. 162, 221 şi 217 din Crai Nou, şi nr. 66 din Foeni, "adoptate" de Arhiepiscopia Ortodoxă Română Timişoara şi cu nr. 309 din Cruceni, reconstruită de SC Fornetti România SRL, celelalte aflându-se în diferite stadii. La nivel de finisaje sunt: 8 case din Sculea, 2 din Crai Nou, 2 din Foeni, 1 din Cruceni şi 1 din Mânăstire.