COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

11.06.2007

Din această săptămână începe desfăşurarea comisiilor de specialitate ale administraţiei judeţene, în vederea avizării materialelor care vor fi supuse şedinţei în plenul CJT, programată să aibă loc în 25 iunie.

Astfel, Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice şi protecţia mediului are programate două şedinţe, în 12 iunie (ora 14.00) şi în data de 19 iunie (ora 14.00). Pe ordinea de zi a acestor şedinţe sunt cuprinse următoarele puncte:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea realizării unui Centru de terapii genice şi celulare şi a amenajării unei parcări pe un teren din domeniul public al judeţului Timiş

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de dezvoltare economico-socială a judeţului Timiş

3. Proiect de hotărâre privind  aprobarea  Studiului de Fezabilitate pentru investiţia Modernizare drum judeţean 609

4. Proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor

5. Cereri autorizaţii de construire

Tot în 12 şi în data de 19 iunie, vor avea loc şedinţele Comisiei pentru administraţie publică locală, pentru analiza proiectului de hotărâre privind aprobarea Strategiei de dezvoltare economico-socială a judeţului Timiş şi a proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor.

De asemenea, în 13 iunie, de la ora 13.00, se vor întruni în şedinţă consilierii judeţeni din Comisia pentru relaţii şi cooperare interregională, pentru avizarea proiectului de hotărâre privind aprobarea Strategiei de dezvoltare economico-socială a judeţului Timiş.

Comisia pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport are programată şedinţă în data de 14 iunie, cu începere de la ora 14.00, ocazie cu care consilierii judeţeni vor analiza proiectele de hotărâre privind darea în administrare a imobilului situat în Timişoara, str. Odobescu nr. 25 şi privind aprobarea Strategiei de dezvoltare economico-socială a judeţului Timiş.

Comisia economică are programate două şedinţe, în 18 iunie (ora 14.00) şi în data de 19 iunie (ora 14.00). Pe ordinea de zi a acestor şedinţe sunt cuprinse următoarele puncte:

  1. Proiect de hotărâre privind darea în administrare a imobilului situat în Timişoara, str. Odobescu nr. 25
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea realizării unui Centru de terapii genice şi celulare şi a amenajării unei parcări pe un teren din domeniul public al judeţului Timiş
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de dezvoltare economico-socială a judeţului Timiş
  4. Proiect de hotărâre privind  aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru investiţia Modernizare drum judeţean 609
  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de întreţinere în căminele pentru persoanele vârstnice

în 18 iunie, de la ora 14.00, se va desfăşura şedinţa Comisiei pentru sănătate şi protecţie socială, cu următoarea ordine de zi:      

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea realizării unui Centru de terapii genice şi celulare şi a amenajării unei parcări pe un teren din domeniul public al judeţului Timiş
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de dezvoltare economico-socială a judeţului Timiş
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor
  4. <!Proiect de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de întreţinere în căminele pentru persoanele vârstnice.

Mâine, la ora 12.00 are loc recepţia lucrărilor de alimentare cu apă în Uivar, la care va participa şi vicepreşedintele CJT, Marius Popovici. Uivar este cea de-a patra localitate (după Curtea, Mănăştur şi Boldur) unde s-au finalizat lucrările de reţele de alimentare cu apă, în conformitate cu HG 687/1997 şi HG 1036/2004.

în cadrul Programului Guvernamental de alimentare cu apă la sate, MTCT are calitate de investitor, proiectarea şi execuţia lucrărilor urmând să fie făcută de Antreprenorul Solel Boneh International - Tahal J.V. din Israel - câştigătorul licitaţiei internaţionale organizate în baza prevederilor HG 687/1997.

în Timiş, au fost cuprinse în acest Program de alimentare cu apă următoarele localităţi-centru de comună: Curtea, Boldur, Mănăştur, Pişchia, Dumbrava, Uivar, Moşniţa Nouă, Maşloc, Bogda, Fibiş şi Ghizela.

Astăzi soseşte în Timişoara o delegaţie din Republica Cehă, pentru a analiza posibilitatea şi oportunitatea introducerii, de către Compania aeriană JOB AIR (parteneră Carpatair), a unei curse aeriene regulate Ostrava-Timişoara. Din delegaţie fac parte reprezentanţi din conducerea regională/guvernatorul regiunii Ostrava, cu care mâine, preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc va avea o întrevedere, pentru discuţii referitoare la colaborarea dintre Ostrava şi judeţul Timiş. întâlnirea va avea loc la sediul Palatului Administrativ, începând cu ora 10.30.