Comunicat de presa

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

11.03.2010


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş Liviu Borha a primit astăzi vizita Ambasadorului Austriei în România, Excelenţa Sa Martin Eichtinger şi a unei delegaţii de oameni de afaceri austrieci.
În debutul întrevederii, vicepreşedintele Liviu Borha le-a făcut oaspeţilor o scurtă prezentare a judeţului Timiş din punct de vedere economic şi administrativ. „Peste 40% din bugetul pe 2010 al CJT este alocat pentru continuarea investiţiilor începute în anii precedenţi sau pentru iniţierea de noi proiecte”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Ambasadorul Austriei s-a referit la prezenţa în Timiş şi în Banat în general a unor importante societăţi comerciale din Austria, subliniind de asemenea că „în ciuda acestei perioade economice dificile, nici o firmă austriacă nu şi-a retras afacerile de pe piaţa din România”.
De altfel, în această seară, la Timişoara are loc o întrevedere a oamenilor de afaceri vorbitori de limba germană, din Austria, Germania şi Elveţia „Clubul oamenilor de afaceri germani şi Clubul oamenilor de afaceri austrieci organizează în premieră o astfel de întâlnire, aici la Timişoara. Vor fi prezenţi circa 150 de şefi de firme din Germania, Elveţia şi Austria”, a precizat Excelenţa Sa Martin Eichtinger.
 
 

Comisia pentru relaţii şi cooperare interregională se va întruni în şedinţă în 15 martie, de la ora 13.00, pentru analiza raportului şi proiectului de hotărâre privind propunerea de finanţare a unor structuri sportive în semestrul I 2010.