COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

11.02.2005

Delegatia Comisiei Europene si Reteaua multiplicatorilor din regiunile Vest si Nord-vest organizeaza, în perioada 14-15 februarie, la Oradea, cea de-a III-a editie a Conferintei Nationale a Multiplicatorilor de informatie europeana, la care din partea CJT participa directorul economic Dan Cionvica si consilierul în cadrul Serviciului Cooperare Interregionala si Integrare Europeana, Agneta Kardos.

Conferinta se adreseaza multiplicatorilor de informatie europeana din regiunile de dezvoltare Vest si Nord-vest, si este prima dintre cele cinci conventii regionale pe care Comisia Europeana intentioneaza sa le organizeze în cursul acestui an.

Vor fi prezenti circa 100 de participanti reprezentând: administratia publica locala, centre de informare europeana, agentii pentru dezvoltare regionala, birourile regionale SAPARD si alte institutii.

Deschiderea oficiala a conferintei va fi facuta de Angela Filote si Jonathan Scheele- reprezentând Delegatia Comisiei Europene si de ministrul Integrarii Europene, Ene Dinga.

Cu acest prilej, vor fi prezentate noile strategii de informare si comunicare ale Delegatiei Comisiei Europene, vor fi semnate protocoale de parteneriat în activitatea de comunicare pe teme europene si vor avea loc ateliere de lucru pe tema informarii si comunicarii.

în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, pe parcursul anului 2004 s-au înregistrat 19 solicitari scrise, din care 3 din partea persoanelor fizice si 16 adresate de persoane juridice, pe teme legate de Deponeul ecologic zonal, activitatea Muzeului Banatului, Parcul Tehnologic si Industrial Timisoara, programul national "Sali de sport", raportul de activitate al institutiei pe perioada 2000 - 2003, etc.