Comunicat de presa

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

10.05.2010


Constantin Ostaficiuc, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru politică socială şi sănătate publică  a Adunării Regiunilor Europei, va fi prezent în perioada 11-12 mai la Barcelona, unde se va desfăşura şedinţa respectivei comisii, ocazie cu care vor fi dezbătute teme legate de realizarea de parteneriate în domeniul social, regiunile şi sănătatea la nivel european, oportunităţi egale, nediscriminare şi promovarea autonomiei personale pentru persoanele cu dizabilităţi, etc.
Creată în 1985 Adunarea Regiunilor Europei reprezintă vocea politică a regiunilor şi este un partener important al instituţiilor europene şi internaţionale în toate aspectele de competenţă regională.  ARE promovează principiul subsidiarităţii şi al democraţiei, fiind constituită din 250 de regiuni membre din 30 de state europene.
 
 
În fiecare an la Triplex Confinium au loc în luna mai tradiţionalele manifestări euroregionale. De aceea, în 29 şi 30 mai, vor fi deschise graniţele  între 10.00-18.00 (ora României).
În 29 mai urmează să aibă loc, la Triplex ConfiniumCrosul DKMT, la care vor lua parte 60 de copii din Serbia, Ungaria şi România, iar în localiteatea timişeană Sânnicolau Mare,  Adunarea Generală a Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa. Tot la Sânnicolau Mare se va desfăşura Cupa DKMT la automobilism. Atât în 29, cât şi în 30 mai vor mai avea loc manifestări culturale şi sportive în Beba Veche, Kubekhaza şi Majdan-Rabe.