COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

10.03.2005

Ieri, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc si viceprimarul Timisoarei, Dorel Borza, au fost la Bucuresti, unde au avut o discutie cu ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, referitoare la trecerea unitatii militare dezafectate de pe Calea Lipovei în patrimoniul Consiliului Local Timisoara. "Saptamâna viitoare vom înainta documentatia necesara pentru trecerea, în patrimoniul administratiei judetene, a unitatii militare din Calea Girocului. De asemenea, la Ministerul Culturii si Cultelor am avut o discutie cu secretarul de stat Ioan Onisei, pe tema a 3 obiective importante: Muzeul Banatului, Palatul Baroc si Biserica Martirilor", a subliniat Constantin Ostaficiuc.

Solicitarea liderului CJT a avizat includerea în planul de finantare aferent anilor 2005 si 2006, si a lucrarilor de consolidare a Muzeului Banatului, urmând ca CJT sa participe la cofinantare si de asemenea, fonduri pentru finalizarea aripii Mercy a Palatului Baroc si a lucrarilor la Biserica Martirilor.

Un alt subiect discutat cu ministrul Administratiei si Internelor a fost proiectul "Protectia mediului în zona lacului Surduc - reabilitarea infrastructurii rurale si introducerea zonei în circuitul turistic international", pentru care Constantin Ostaficiuc a facut lobby pentru demararea procedurilor de licitatie. "Aceasta, în conditiile în care nu este finalizata 100% problema autorizatiilor de construire - conditie impusa de Uniunea Europeana pentru a trece la demararea lucrarilor propriu-zise. De aceea, am cerut o derogare de la ministrul Vasile Blaga în ceea ce priveste obtinerea acestor autorizatii, urmând ca pe parcursul derularii proiectului, sa rezolvam si aceasta problema", a mai spus Ostaficiuc.

Astazi, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc a avut o întâlnire cu reprezentantii firmei germane Hella (specializata în domeniul electronica si automotive) care si-au precizat intentia de a construi, în zona Timisoarei, o unitate de productie componente electronice pentru masini.

Presedintele CJT si directorul ADETIM le -au prezentat oferta Parcului Tehnologic si Industrial, însa suprafata de care au nevoie este mai mare, urmând sa fie gasita o locatie potrivita nevoilor lor.

Societatea DRUMCO SA a actionat si în aceasta dimineata pentru combaterea poleiului de pe drumurile judetene din zona Buzias, cu 2 utilaje si 32 tone de material antiderapant.

Se circula, în conditii de iarna, pe toate drumurile judetene.