COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

10.01.2005

Administratia publica judeteana aloca, anual, sume de bani pentru sustinerea si promovarea culturii, prin "Agenda manifestarilor cultural-sportive si de tineret". Biroul de specialitate al Consiliului Judetean a evaluat pâna în prezent 582 de proiecte, din care au fost selectate 397 - din capitolele care vizeaza colaborarea cu institutiile de cultura din subordine, învatamânt preuniversitar de stat, sport si relatia cu DKMT-ul.

Pentru cele 397 de actiuni a fost solicitata suma de 15,925 miliarde de lei. Din aceasta valoare totala, ca urmare a analizei Biroului de cultura, suma propusa Comisiei pentru cultura, învatamânt, tineret si sport este de 8,413 miliarde de lei, iar suma alocata pe capitolele respective este de 5,7 miliarde de lei.

în aceste conditii, membrii Comisiei pentru cultura trebuie sa analizeze proiectele propuse si sumele aferente acestora, astfel încât valoarea finantarii sa se încadreze în limita de 5,7 miliarde de lei.

Valoarea totala a Agendei aferente anului în curs este de 8,6 miliarde de lei. în perioada urmatoare vor fi analizate si proiectele culturale propuse în colaborarea CJT cu asociatiile si organizatiile neguvernamentale si consiliile locale.

în 2004, pentru Agenda manifestarilor cultural-sportive si de tineret administratia timiseana a alocat initial 8,2 miliarde de lei, iar valoarea contractelor încheiate a fost de 7,2 miliarde de lei. Pentru circa 487 de milioane lei nu au fost prezentate, de catre partenerii CJT-ului, documentele justificative si, în consecinta, acesti bani nu am mai fost alocati. Cele 487 de milioane de lei reprezinta 5,9% din totalul sumei destinate initial manifestarilor culturale si sportive, mai putin decât în 2003, când au fost returnati circa 8% din suma initiala.

Astazi, vicepresedintele CJT, Marius Popovici se va afla în judet, pentru a verifica starea drumurilor, în special în zona de est a Timisului (Dumbrava, Traian Vuia si Manastur).